04—11—2020

L’estudi dels locals buits ja té els primers casos d’èxit.

Ja són 5 els locals ocupats al nucli històric en el marc del projecte per la ocupació de locals buits

L’estudi dels locals buits ja té els primers casos d’èxit.

Una de les primeres línies de treball d’aquest projecte va ser la reubicació d’activitats ja implantades en determinats sectors per tal de fomentar un major dinamisme comercial i social a la zona del nucli urbà de Sant Hilari. Les feines realitzades han permès reubicar dues activitats en dos locals buits catalogats a la zona del centre.

 

Per altra banda, el projecte també ha recollit els seus fruits amb l’ocupació de tres nous locals buits amb activitats de nova emprenedoria, fet molt destacable per l’impuls socioeconòmic i emocional que això implicarà en el teixit comercial.

 

Aquestes cinc noves implantacions pretenen ser un punt d’inflexió que ha de mantenir la inèrcia en els propers temps per seguir ocupant locals sense activitat. La situació actual provocada pel Covid-19, amb l’impacte que està causant al comerç d’arreu, és un motiu més i una oportunitat per seguir amb aquesta línia engegada ja fa dos anys per l’Ajuntament.

 

Per ajudar a assolir els objectius marcats i generar un major interès entre emprenedors, l’Ajuntament ha reforçat aquest projecte amb dues línies de subvenció directes. La primera, dirigida a aquelles persones que lloguin un local del nucli urbà, amb una ajuda total de 1.500€. La segona, dirigida al foment de l’emprenedoria en general, beneficiant a aquelles persones que estiguin interessades en iniciar una activitat nova al municipi, amb una ajuda de 500€ (Es poden consultar les bases a la web de l’Ajuntament).

 

Aquestes cinc activitats, que ja estan funcionant en locals on abans hi havia la persiana baixada, validen l’aposta i el compromís inicial per part de l’Ajuntament de donar el màxim suport a aquelles persones que aposten pel poble. Amb la mirada al futur immediat i a mig termini, toca seguir treballant pel comerç local i per la dinamització socioeconòmica de Sant Hilari.

Notícies