26—06—2020

Les votacions per escollir el nom de la biblioteca es reprenen aquest mes de juliol

El passat 9 de març s’iniciava el període de votacions per escollir el nom per la biblioteca municipal de Sant Hilari que va quedar ajornat degut a la pandèmia del coronavirus. A partir de l’1 de juliol es reprèn el període de votacions.

Les votacions per escollir el nom de la biblioteca es reprenen aquest mes de juliol

Des de l’1 de juliol i fins al 31, aquelles persones que encara no ho han fet , podran emetre el seu vot per escollir nom per la biblioteca municipal. La ciutadania podrà escollir entre 3 opcions. Són Soledat Ridaura, Teresa de Saleta i Maria de Solterra.

 

Qui són?

 

La Soledat Ridaura fou una hilarienca emprenedora, activa i activista que va superar tots els contratemps a què es va haver d’enfrontar. Una dona avançada al seu temps. Als 23 anys, va publicar a la revista “Lliroia” el poema “Amor de mare”, més tard, en espera d’inaugurar les noves escoles públiques, va muntar una petita escola a casa seva. Durant uns anys va viure a l’exili. També fou una de les impulsores del projecte del Casal d’Avis de Can Blat, del que va acabar sent presidenta.

 

La Teresa de Saleta va ser una dona que amb les seves accions va ajudar a fer de Sant Hilari una vila de referència com a primer centre d’estiueig de Catalunya. Una dona catòlica, emprenedora i pionera que va ajudar el poble a evolucionar, modernitzar-se, créixer i trobar noves maneres de viure.

 

Maria de Solterra és un pseudònim que signa diversos escrits referents a Sant Hilari, a les revistes L’Estiuada (1908-1914) i la Lliroia (1922-1923). Pot ser interpretat com una marca, un símbol utilitzat per aquelles dones silenciades al llarg de la història. Hi ha qui el considera un personatge ben representatiu d’una època en què el paper de la dona es reduïa a l’àmbit privat, mentre que d’altres apunten que es tractés del vicari de Sant Hilari.

 

Tan a la plataforma de participació ciutadana participa.santhilari.cat com a la biblioteca municipal es pot obtenir més informació de cadascuna d’aquestes dones i finalment emetre un vot. Està previst que durant la Festa Major s’anunciï de forma oficial el nom de dona escollit per denominar la biblioteca municipal de Sant Hilari.

Notícies