19—05—2020

L’Ajuntament reparteix mascaretes a majors de 70 anys

Els dies dijous 21, diumenge 24 i dilluns 25 de maig es repartiran unes 2000 mascaretes a majors de 70 anys empadronats al municipi.

L’Ajuntament reparteix mascaretes a majors de 70 anys

L’Ajuntament de Sant Hilari organitza una entrega de mascaretes a persones de 70 anys o més, empadronades al municipi, per facilitar el compliment de les mesures de prevenció recomanades per les autoritats sanitàries, fer front a la pandèmia de Coronavirus i protegir la salut dels hilariencs i les hilarienques.

 

El col·lectiu de majors de 70 anys ha estat considerat de risc davant l’amenaça del coronavirus i és per aquest motiu que les regidories de Salut i Gent Gran han apostat per proporcionar-los fins a 2000 mascaretes.

 

Per evitar l’acumulació de ciutadans s’han previst diversos dies d’entrega de mascaretes. A més, la recollida la pot fer qualsevol persona només aportant el DNI (original o còpia) del destinatari de les mascaretes, i una mateixa persona pot fer la recollida de mascaretes d’altres veïns i veïnes.

 

El punt de recollida de les mascaretes serà davant del Museu Guilleries (a l’edifici de la cooperativa) el dijous 21 i el dilluns 25 de les 11 del matí a les 1 del migdia i diumenge 24 de 10 del matí a 1 del migdia. Per últim, si alguna persona no es pot desplaçar fins el punt de recollida o no pot desplaçar-hi algú en nom seu, pot telefonar a l’ajuntament i li farem arribar les mascaretes.

 

Des de la regidoria de Salut es vol deixar clar que les mascaretes són una bona mesura de prevenció, però no es pot obviar que  les mesures més efectives són la distància de seguretat i la higiene de mans freqüent. Les mascaretes són una mesura de protecció complementària, sempre que s’utilitzin correctament.

 

Cada destinatari rebrà 2 mascaretes, l’una de tipus quirúrgic i l’altre de cotó. Aquestes últimes, confeccionades pel grup de voluntaris i voluntàries de Sant Hilari, que fins avui han elaborat un total de 4200 mascaretes de cotó i 450 bates de plàstic.

 

Com s’han d’utilitzar les mascaretes?

 

Mascaretes de cotó

Només les mascaretes homologades FFP2 i FFP3 poden evitar el contagi per coronavirus SARS-CoV-2. Amb aquest tipus de mascareta és molt important que es respectin les mesures de seguretat (distància, etc). Cal rentar-les almenys a 60º després de cada ús i amb un raig de lleixiu.

 

Mascaretes quirúrgiques

Les mascaretes quirúrgiques són les més bàsiques. Eviten la transmissió d’agents infecciosos procedents de la persona que la porta posada i són d’un sol ús, no es poden reutilitzar.

Dissenyades per protegir “de dins cap a fora”, estan formades per tres capes: l’externa impermeable (normalment de color blau o verd), la intermèdia (amb filtre bacterià) i la interna (que ha d’estar en contacte amb la boca i el nas i que absorbeix la humitat).

Documents adjunts

Notícies