03—05—2021

L’Ajuntament firma un conveni amb Nestlé per reciclar les càpsules de cafè

S’han habilitat dos contenidors a la deixalleria: un per càpsules d’alumini i un altre per les de plàstic

L’Ajuntament firma un conveni amb Nestlé per reciclar les càpsules de cafè

L’Ajuntament de Sant Hilari ha firmat un acord amb Nestlé España S.A., empresa productora de Dolce Gusto i de Nespresso, per gestionar el reciclatge de les càpsules de cafè, tant de la seva marca com altres.

 

A Sant Hilari s’han habilitat dos contenidors (un per a les càpsules monodosi d’alumini i un altre per les de plàstic) i demanem a la ciutadania que les separi a casa i les porti a la deixalleria.

 

Nestlé pren el compromís de minimitzar els impactes ambientals derivats dels seus productes i vol fomentar l’economia circular. El seu mètode de recollida selectiva va ser pioner a Suïssa i s’ha estès a diferents comarques catalanes.

 

El trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic fins a la planta de reciclatge va a càrrec de Nestlé. Com a resultat, es podran reciclar per separat els materials de la càpsula i s’obtindrà un compost de qualitat a partir de la matèria orgànica del seu interior.

 

La problemàtica que hi havia fins ara és que es tracta d’un residu compost: residu d’envàs (alumini o plàstic) i residu orgànic (marro de cafè, infusions, cacau, etc.)

 

Si les càpsules se separen a casa amb la fracció d’envasos, aquest residu arriba a les plantes de triatge on no hi ha un circuit específic per separar la part orgànica de l’embolcall i, per tant, es descarta com a rebuig i acaba a l’abocador.

 

Si se separen a casa amb la fracció resta, el residu va directament a l’abocador. Com a conseqüència, es perd la matèria orgànica que podria ser transformada en compost i es perden els materials d’alumini i plàstic que podrien retornar al circuit per produir altres productes.

 

Així doncs, portar les càpsules a la deixalleria i dipositar-les al contenidor que toca és un gran benefici per al medi i per a tothom.

Notícies