10—08—2021

L’Ajuntament denuncia la mala qualitat del subministrament elèctric

L’Ajuntament segueix reclamant una solució definitiva al CTTI per les avaries constants

L’Ajuntament denuncia la mala qualitat del subministrament elèctric

Un dels temes importants que es va tractar en el ple del 4 d’agost van ser els talls elèctrics constants que patim al poble. L’Ajuntament de Sant Hilari ha presentat una moció per denunciar la mala qualitat del subministrament elèctric al poble, fet que provoca també talls del senyal de televisió.

 

Aquesta moció, acordada per tot el plenari, comporta que es faci una petició formal al Govern de la Generalitat perquè exigeixi mesures a la companyia elèctrica distribuïdora i que es demani al president del Consell Comarcal, consellers i grups comarcals que emprenguin les accions que estiguin al seu abast per a reclamar a la Generalitat la solució definitiva d’aquest problema històric.

 

Paral·lelament l’alcalde Joan Ramon Veciana ha adreçat una carta al director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), Xavier Milà i Vidal, sol·licitant una trobada com més aviat millor per tractar aquesta problemàtica.

 

Per què tenim avaries de televisió?

 

Sovint el que passa és que no arriba senyal elèctric a l’antena. La instal·lació de la companyia elèctrica és precària i quan plou, fa vent o hi ha qualsevol petita situació adversa es produeixen talls en el servei i això afecta el senyal de televisió i al subministrament elèctric de les masies de l’entorn.

 

Quan hi ha una incidència, l’Ajuntament avisa immediatament a Cellnex Telecom, empresa encarregada del manteniment de l’antena, i a Endesa Distribución. Si el problema és del subministrament elèctric, entra en funcionament un generador que només té capacitat per fer arribar un parell de canals fins que donen l’avaria per solucionada.

 

El consistori insistirà en la reclamació d’una solució definitiva als responsables. I això passa, principalment, per l’adequació de la línia elèctrica i les pertinents millores a l’antena.

Notícies