14—11—2020

L’Ajuntament de Sant Hilari s’adhereix al manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

“Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” és el lema de la campanya que endega el Govern en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones (dia 25 de novembre), i que l’Ajuntament de Sant hilari difondrà a través de les xarxes socials.

 

L’Ajuntament de Sant Hilari s’adhereix al manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

En motiu de la commemoració del 25 N Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament de Sant Hilari i l’Associació de dones “La violeta” han organitzat diverses activitats.

 

Al mateix temps, l’Ajuntament s’adhereix al manifest unitari i a la campanya de conscienciació que proposa la Generalitat a través de l’Institut Català de la Dona.

 

Si vols conèixer el manifest proposat per aquest 2020: El Manifest 

 

La campanya “Ni agressor, ni còmplice”

“Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” és el lema de la campanya que endega el Govern en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones (dia 25 de novembre). La campanya reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes es situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

 

Les violències masclistes són violències que pateixen les dones pel sol fet de ser dones. Cal remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors. La campanya interpel·la els homes perquè aturin les violències masclistes i formin part de la solució.

 

La campanya també destaca el paper de les persones de l’entorn i dels testimonis d’aquestes agressions. Davant les violències masclistes no és possible tenir una postura neutral. És a dir, si no et situes al costat de la dona en situació de violència, estàs de la banda de l’agressor. Et converteixes així en còmplice d’aquella violència masclista. L’entorn, a més d’un factor de protecció, és clau per neutralitzar la impunitat dels agressors. A través de la sanció social vers l’agressor, l’entorn esdevé un agent actiu partícip de la solució a les violències masclistes.

Notícies