07—11—2020

L’Ajuntament de Sant Hilari promou la compra de l’avet de Nadal als productors locals

Sant Hilari promou la compra al comerç local i de productes de proximitat durant la campanya de Nadal.

La capital de les Guilleries ha esdevingut el principal productor d’avets de Nadal català.

L’Ajuntament de Sant Hilari promou la compra de l’avet de Nadal als productors locals

La campanya de promoció del comerç local “Fem poble!” que l’Ajuntament de Sant Hilari va promoure just després del confinament  convidava a hilariencs i hilarienques a donar suport al comerç de Sant Hilari, després dels mesos de confinament.

 

Ara l’objectiu és promoure la compra al comerç local també, durant la propera i atípica  campanya de Nadal. Des de l’àrea de promoció econòmica es continua apostant per promoure el consum del producte de proximitat. I si parlem de productes de Km0 i de la campanya de Nadal a Sant Hilari, parlem dels avets de les Guilleries.

 

Les Guilleries s’ha convertit en el mercat d’avets de Nadal de km0 català; és on es produeix i distribueix a la resta del país, i aquest any, els productors de Sant Hilari obren les seves portes per tal que la proximitat sigui sinònim de qualitat i tothom qui s’apropi al municipi pugui escollir l’avet que formarà part de la família, en les festes de Nadal.

 

Sant Hilari és el principal exportador català d’avets de Nadal i les Guilleries una zona idònia per la plantació d’avets degut a la seva ubicació i peculiar climatologia.

 

Els Cultivadors d’Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC), una entitat que agrupa la trentena de productors -la gran majoria dels quals es troben a Sant Hilari Sacalm i Espinelves-, distribueixen el 90% dels avets que es venen a la Península Ibèrica. Els avets catalans ecològics també s’exporten a països com Itàlia, Portugal, Alemanya i Suïssa.

 

En els darrers anys l’avet de Nadal ecològic produït a Catalunya va guanyant prestigi a l’estranger, sobretot en aquells països de la Unió Europea on la tradició de l’arbre de Nadal està profundament arrelada.

 

Per aquest motiu l’Ajuntament de Sant Hilari impulsa la compra d’un avet ecològic, km0, de qualitat que pots trobar a un dels 5 productors locals de la capital de les Guilleries, que són  Vivers Guilleries, Cultius Miralpeix , Viver Jover, Viver Tortadès,  Cultius Pedra Llarga i Vivers Pla.

 

I és que si compres l’avet de Nadal de les Guilleries, compres el millor avet de Nadal del país!

 

(Els horaris que es mostren corresponen a l’horari d’atenció presencial dels dies 5, 6, 8, 12 i 13 de desembre.)

Notícies