03—08—2020

L’Ajuntament de Sant Hilari decideix suspendre la Festa Major 2020.

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha anunciat aquest dilluns 3 d’agost la decisió de suspendre la Festa Major d’enguany.

L’Ajuntament de Sant Hilari decideix suspendre la Festa Major 2020.

L’Ajuntament de Sant Hilari ha pres la decisió de suspendre la Festa Major d’enguany, que s’havia de celebrar del 27 al 30 d’agost,  com a mesura de prudència, atesa la situació sanitària que viu Catalunya.

El passat dilluns 27 de juliol, el President de la Generalitat, Quim Torra, va explicar que el país està vivint els dies més importants de l’estiu per evitar retornar a la situació que es va viure a l’abril.

 

L’endemà mateix, l’alcalde va mantenir una reunió amb alcaldes i alcaldesses de la Selva, el delegat del govern de la Generalitat a Girona i directors dels diversos serveis territorials a Girona. En aquesta reunió es va fer la recomanació de limitar al màxim les concentracions de gent i l’activitat social veient l’evolució negativa dels casos de contagis en certes zones del país, amb especial èmfasi en el col·lectiu jove.

 

En aquest context, cal remarcar que actualment la situació sanitària a Sant Hilari està controlada i, gràcies a l’esforç de tothom, no tenim restriccions severes de mobilitat o activitat social, però des de l’Ajuntament no volem fer res que, involuntàriament, pugui contribuir a activar algun brot. Això afectaria no només a la salut dels conciutadans sinó que també comportaria severes restriccions que afectarien a la vida social i econòmica del municipi. Evitar aquests riscos comporta, inevitablement, limitar l’activitat social, com recomanen les autoritats sanitàries.

 

Aquesta decisió ha estat consensuada pels tres partits amb representació a l’Ajuntament, el Partit Independent de les Guilleries (PIG), Esquerra Republicana de Sant Hilari i Junts per Sant Hilari, en una decisió sense precedents que prioritza la salut pública individual i col·lectiva per davant de qualsevol altre interès.

 

L’Ajuntament havia treballat intensament en la preparació d’una festa major segura, contemplant diversos escenaris i tenint en compte totes les mesures de protecció sanitàries possibles, però l’excepcionalitat en què vivim ens obliga a ser prudents, responsables i conseqüents i prioritzar la salut, la seguretat i el benestar de la nostra població.

 

Des de l’ajuntament agraïm la comprensió de tots i totes davant d’aquestes mesures i demanem una vegada més a tota la ciutadania que actuï amb responsabilitat i segueixi, en tot moment, les mesures de prevenció recomanades. D’aquesta manera la nostra festa gran, la Festa Major de Sant Hilari, tornarà el proper estiu amb més força que mai.

 

 

Notícies