30—01—2020

L’Ajuntament aprova una modificació pressupostària de 250.000€ per fer front als danys causats pel temporal “Gloria”

Aquest passat dimecres 29 de gener es va celebrar el Ple Ordinari Municipal, que s’havia d’haver portar a terme la setmana passada i es va ajornar a causa del temporal.

L’Ajuntament aprova una modificació pressupostària de 250.000€ per fer front als danys causats pel temporal “Gloria”

Un dels punts d’aquest plenari era la proposta d’aprovació d’una modificació pressupostària de 250000€ amb càrrec al romanent de tresoreria per fer front als principals danys causats pel fort temporal que va sacsejar el país, i que va tenir també importants afectacions al municipi. Concretament es preveu una inversió de 160000€ per reparació dels danys a la zona poliesportiva i la resta, fins a 90000€, per a despeses per danys a la via pública. Els tres partits amb representació al Ple van votar-hi a favor.

 

També hi va haver acord entre tots els membres del plenari en l’aprovació del conveni que subscriu un acord de col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines per el foment de l’economia social i del cooperativisme. Seguidament s’aprovaven dos convenis més, en aquesta ocasió amb el Consell Comarcal de La Selva, per la reorganització dels Serveis d’Orientació i Inserció Laboral i per l’ampliació de la figura del Dinamitzador Empresarial, que també va ser aprovat amb el vistiplau dels tres partits del plenari.
Un altre conveni, aquesta vegada amb el Departament d’Interior, per adherir Sant Hilari en el protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, va ser aprovat també amb el vot a favor de tots els membres del Ple.

 

L’únic punt del plenari en el que no hi va haver un acord unànime va ser en l’aprovació del Pla de gestió de podes, ja que ERC es va abstenir argumentant algunes diferències. Aquest Pla es presentarà públicament el proper 19 de febrer a les 7 de la tarda a càrrec del reconegut biòleg i autor del Pla, Josep Selga.

El plenari va estar d’acord també en aprovar la realització de la franja tallafoc per la prevenció d’incendis i la creació de la corresponent taxa per fer front a la despesa, i de l’expropiació del solar, que avui s’utilitza com a zona d’aparcaments al centre del municipi (al costat de l’antiga “Espelma”).

Una vegada més, es van aprovar totes les propostes que es sotmetien a debat sense ni un sol vot en contra.

Notícies