05—12—2020

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Sant Hilari

Del 21 al 29 de novembre es va celebrar a tot Europa la Setmana de la Prevenció de Residus. Des de Sant Hilari hi hem participat amb activitats i tallers per a escoles i la ciutadania.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Sant Hilari

En el nostre dia a dia generem una quantitat important de residus, que no desapareixen quan el servei de recollida se’ls emporta, sinó que segueixen un llarg viatge per poder ser reutilitzats, com és el cas de l’orgànica, el paper i cartró, i els envasos, o acabar a la incineradora o als dipòsits controlats (abocadors), com és el cas del rebuig. Tot aquest circuit és costós econòmicament i té un impacte ambiental important, a més de reduir els recursos naturals disponibles.

 

Per això, el millor residu és aquell que no generem. Tanmateix, en els darrers anys, els residus municipals no han parat de créixer.

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus vol ser un punt de reflexió a tots nivells – a casa, a l’escola, a la feina, en el nostre lleure – per sensibilitzar de la importància del consum responsable, la generació de residus i el foment de la reutilització, per fer que un residus torni a tenir una segona vida.

 

A Sant Hilari Sacalm vam començar la Setmana amb una activitat didàctica per a tota la ciutadania al Mercat del diumenge, la ruleta dels envasos, on a través del joc els participants aprenien més sobre el reciclatge, la recollida selectiva, la reutilització i la reducció de residus.

 

Al llarg de la setmana, vam realitzar tallers de sensibilització i reutilització amb els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Anton Busquets i Punset i el Col·legi Sant Josep. Els tallers van consistir en una primera part teòrica i reflexiva, i una segona part més pràctica, on vam transformar un envàs de cartró impermeabilitzat “Tetra Brik” en un moneder de butxaca!

 

També, vam realitzar una visita i activitat pedagògica a la Deixalleria municipal amb els alumnes de sisè de Primària del Col·legi Sant Josep i l’Escola Guilleries. La visita va servir per visibilitzar la quantitat i la diversitat de residus que generem, així com aprendre quin és el triatge correcte. Vam constatar que una gran majoria dels nostres infants coneixen i fan ús de la Deixalleria. Segur que la visita els ajuda a ser més conscients de la importància de fer les coses bé des de casa. Reciclar és sumar!

Notícies