01—02—2023

La Revista de Girona presenta el número 336 a Sant Hilari

La Diputació de Girona organitza la presentació del número 336 de la Revista de Girona, que inclou el dossier “Aigües subterrànies”, a Sant Hilari

La Revista de Girona presenta el número 336 a Sant Hilari

El regidor de Medi Ambient Jordi Rotllant va obrir l’acte de presentació del número 336 de la Revista de Girona agraint que escollissin fer-ho a Sant Hilari.

 

La revista inclou el dossier “Les aigües subterrànies”, coordinat per l’ambientòloga Anna Menció que ahir va formar part de la taula rodona juntament amb el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el director de la Revista de Girona, Albert Bagué; el geòleg i director del centre Geocamb de la Universitat de Girona, David Brusi; i el gerent de Geoserveis Projectes i Gestió Ambiental, Joan Solà.

 

El regidor va destacar la tasca de promoció i recerca de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar que, precisament, va comptar amb la direcció d’Anna Menció en els seus inicis. Sant Hilari es troba ubicat sobre un dels grans aqüífers de Catalunya. Així que, tal com va afirmar Piñeira, “si parlàvem d’aigua, tocava venir a Sant Hilari”.

 

Jordi Rotllant va constatar que el dossier presentat “posa de manifest l’evolució de la relació entre la societat i el propi recurs, que per un costat està sotmès a la gran demanda i, per l’altre, a la pressió de la disminució tant de la quantitat com de la qualitat”.

 

En aquest sentit, el regidor va apel·lar a “la conscienciació tant a títol individual com a tots els nivells institucionals i de tothom que està implicat en la gestió de les aigües”.

 

(Fotografies d’Eddy Kelele cedides per la Diputació de Girona)

Notícies