11—04—2020

La Generalitat estrena un bot a Whatsapp per oferir informació «oficial i veraç» del coronavirus

Un dels objectius principals és el de combatre la desinformació i la viralització de notícies falses.
La Generalitat estrena un bot a Whatsapp per oferir informació «oficial i veraç» del coronavirus

La Generalitat ha posat en marxa aquest divendres un bot a Whatsapp amb informació sobre el coronavirus amb l’objectiu d’oferir informació “oficial i veraç” sobre la pandèmia i facilitar que arribi a molts més ciutadans i es pugui compartir ràpidament. Una iniciativa que es complementa amb els altres canals de comunicació integral d’atenció ciutadana per aconseguir millorar la comunicació i la relació.

 

Per utilitzar el servei, cal descarregar-se l’aplicació de Whatsapp, clicar a l’enllaç o afegir el número +34681012012 als contactes, i iniciar un xat amb la paraula ‘Hola’. A continuació, caldrà escriure i enviar el número de la llista de temes que ens interessarà rebre.

 

Ha estat una iniciativa del Departament de Salut i del Departament de la Vicepresidència, d’Economia i Hisenda Al mateix temps, el projecte vol combatre la desinformació i la viralització de notícies falses als programes de missatgeria instantània. El servei és automatitzat i gratuït i els continguts són principalment de salut i protecció civil, com ara dades d’afectats, consells i mesures per al confinament, entre d’altres. El bot de WhatsApp s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l’empresa Hubtype. Es tracta d’un projecte de la Generalitat per explorar i implantar serveis innovadors i disruptius a l’abast de tot tipus d’audiències, principalment aquelles a les quals tradicionalment no hi arriba la comunicació pública.

Notícies