27—03—2023

‘La cuina del xup-xup’ omple la Sala Noble

Toni Clos, Bea Cruset, Josep Nogué i Montse Plana presenten el seu llibre ‘La cuina del xup-xup. Parada i fonda a Sant Hilari’

‘La cuina del xup-xup’ omple la Sala Noble

La Sala Noble va fer el ple divendres passat amb tothom atent a les explicacions del llibre ‘La cuina del xup-xup. Parada i fonda a Sant Hilari’.

 

L’alcalde Joan Ramon Veciana, autor del pròleg, va obrir l’acte d’ahir recordant els seus estiueigs al poble als anys 80 i va agrair la feina dels autors Toni Clos, Bea Cruset, Josep Nogué i Montse Plana: “és un llibre cuinat a Sant Hilari que conjunta la part històrica, culinària i emocional”.

 

Els quatre autors van parlar del contingut del llibre, d’anècdotes i del procés de recerca a través de revistes antigues com la Lliroia, programes de Festa Major o llistes d’impostos de l’Ajuntament de Sant Hilari. “La recerca és un procés llarg perquè la memòria és curta”, deia la Bea Cruset.

 

La Montse Plana va destacar que el llibre és també “un homenatge a les propietàries o hereves de l’hostal que no constava el seu nom pel fet de ser dones i un homenatge a les dones que cuinaven, netejaven i feien que tot rutllés”.

 

La portada i les il·lustracions interiors són de Josep Nogué i, tal com va explicar Toni Clos en la seva introducció, a les primeres pàgines es llegeix una frase de Mercè Rodoreda que és ‘late motiv’ del llibre: “La vida, perquè sigui vida, s’ha de viure a poc a poc”.

Notícies