31—05—2022

La Càtedra de l’Aigua beca dos treballs de Batxillerat que estudiaran la qualitat de l’aigua a les fonts i als embassaments de les Guilleries

Dos treballs de recerca de Batxillerat sobre la qualitat de l’aigua a les fonts i als embassaments de les Guilleries obtenen els VI Ajuts de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar

La Càtedra de l’Aigua beca dos treballs de Batxillerat que estudiaran la qualitat de l’aigua a les fonts i als embassaments de les Guilleries

Un estudi sobre la qualitat de les aigües de les fonts d’Arbúcies, de Salma Bannadi, estudiant de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, i un altre sobre la qualitat de l’aigua del riu Ter als embassaments de les Guilleries, d’Irene Alba Frigola, alumna de l’Escola FEDAC Sant Narcís de Girona, són els dos treballs de recerca de Batxillerat que aquest 2022 han obtingut els VI Ajuts de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar.

 

Salma Bannadi realitzarà l’estudi “Anàlisis microbiològiques i fisicoquímiques de les aigües de les fonts naturals dels boscos d’Arbúcies”, tutoritzat per la professora del centre Roser Gòmez Vila. La tutora de la Universitat serà la Dra. Clàudia Fontàs, professora del Departament de Química de la Facultat de Ciències i directora del Campus de l’Aigua, de la Universitat de Girona.

 

Irene Alba Frigola es centrarà en l’“Anàlisi de la qualitat de l’aigua del riu Ter a les Guilleries”. Aquest treball estarà tutoritzat pel professor del centre Jaume Calafat Perelló. La seva tutora de la Universitat serà la Sra. Núria Sellarès, investigadora del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Els dos projectes beneficiaris dels ajuts han estat seleccionats d’entre tots els treballs presentats, procedents de diferents instituts de secundària de les comarques de la Selva, el Gironès i Osona.

 

Bannadi i Frigola iniciaran els seus respectius projectes de recerca durant el curs vigent i el finalitzaran durant el curs 2022-2023, sota la tutorització de personal docent del seu centre.

 

La tasca del personal investigador de les universitats vinculades a la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar consistirà en un assessorament científic al llarg de la realització del treball, durant el qual tindran la possibilitat de disposar d’equipament i de fer ús de les instal·lacions de recerca dels centres universitaris.

 

A més, els ajuts comporten una dotació econòmica per a fer-se càrrec de despeses relacionades amb el projecte de recerca: 100 € per al centre d’educació secundària i 300 € per a l’alumne/a autor/a del treball.

 

Des del 2017, un total de nou noies i tres nois de diferents centres educatius s’han beneficiat d’aquests ajuts.

Notícies