15—10—2021

Inauguració d’un espai de dol perinatal al cementiri

L’Ajuntament ha inaugurat un espai per fer costat a les famílies que han patit la pèrdua d’un nadó abans o poc després de néixer

Inauguració d’un espai de dol perinatal al cementiri

L’Ajuntament de Sant Hilari ha inaugurat un espai de record al dol perinatal al cementiri amb la voluntat de fer costat a les famílies que han patit la pèrdua d’un nadó abans o poc després de néixer.

 

La inauguració ha coincidit amb el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional i ha comptat amb les paraules de les regidores Judit Gómez (PIG) i Emma Puigví (ERC). Una família del poble que ha viscut aquest procés ha col·laborat parlant de la seva experiència.

 

En aquest espai s’hi ha plantat una pomera de l’espècie Malus evereste que llueix durant totes les estacions de l’any. A la primavera fa una bonica flor, a l’estiu surt la fulla, a la tardor aquesta fulla canvia de color i a l’hivern neix la poma vermella.

 

També s’hi han col·locat uns bancs blancs i s’ha rebaixat el mur per millorar les vistes i fer-ne un espai més agradable. En aquest mur s’hi pot llegir “Fruit efímer dels nostres somnis, una estrella eterna al cel”.

 

L’acte ha finalitzat amb música i mentre els assistents pintaven i penjaven les estrelles, s’han llençat uns globus blancs cap al cel per homenatjar i recordar els nadons.

 

L’espai queda inaugurat i des de l’Ajuntament volem visibilitzar un dol encara molt silenciat en la nostra societat i acompanyar les famílies que han de passar per aquests moments tan dolorosos.

Notícies