21—07—2020

Importants actuacions a les instal·lacions esportives de Sant Hilari

S’han realitzat actuacions a la piscina exterior, al parquet i vestuaris del pavelló i al camp de futbol municipal.

Importants actuacions a les instal·lacions esportives de Sant Hilari

A principis d’any, el temporal Glòria va malmetre diferents zones i infraestructures del Centre Esportiu Municipal.

 

Això va obligar a l’equip de govern prendre decisions urgents de rehabilitació dels espais malmesos, així com d’altres equipaments per millorar la seva funcionalitat i seguretat.

 

Les obres d’adequació de la zona esportiva, malgrat l’aparició del COVID19, es van poder executar amb certa normalitat i aquest fet ha permès poder disposar ben aviat de les instal·lacions esportives municipals i en un molt bon estat.

 

Per una banda, es va enlairar uns metres el mur perimetral que serveix per tancar la piscina exterior del camí de la Font de la Vaga, pretenent d’aquesta manera que en cas d’un altre temporal, el fang i l’aigua acumulada no superi l’alçada d’aquest mur i poder evitar les inundacions a la piscina i al pavelló.

 

També es va treure tot el fang que havia quedat acumulat en els vasos i canonades de les piscines, i a la zona de la platja, on va ser necessari replantar alguns espais per recuperar l’herba.

 

L’obra més destacada ha estat el canvi de parquet del pavelló, que ja estava prevista en aquesta legislatura, però que el temporal va fer avançar-ne l’execució. S’ha col·locat una subbase composta per un doble tauler fenòlic de 12 mm col·locats a 45°. El conjunt està suportat per elements elàstics de catxú de 20 mm d’alçada i col·locats amb una alternança de 30x30cm. El sistema està protegit de la solera mitjançant un film de polietilè actuant de barrera anti vapor. El parquet és una multicapa de faig de 22 mm de gruix, amb capa noble de 6 mm envernissat i complint amb totes les normatives, sent molt adequat per les diferents disciplines que s’hi practiquen. També s’ha aprofitat per pintar les parets i així donar més lluminositat en aquesta instal·lació esportiva.

 

S’ha actuat també en els vestidors del pavelló, on les humitats sofertes per la inundació havien deixat les parets molt malmeses, i en la canalització dels desaigües del sostre del pavelló, canviant també les planxes que provocaven filtracions i degoters a dins la pista.

 

Al camp de futbol també s’han canviat les proteccions del camp de joc per garantir la seguretat de les persones que l’utilitzen. S’han retirat les velles, malmeses pel seu ús, i s’han canviat per unes proteccions amb base de fusta contra-xapada protegida amb espuma de poliuretà i revestida amb lona de PVC, que ha d’allargar la seva durabilitat.

 

Per últim. també s’han iniciat les obres per canviar la coberta de la piscina climatitzada per eliminar els problemes de condensació i filtració que hi havia, millorant l’aïllament tèrmic i l’agressivitat de l’ambient amb el nou sistema de tractament de l’aigua que passarà a fer-se amb llum ultraviolat per reduir la dosificació de clor, provocant una molt menor càrrega corrosiva a l’ambient interior, una de les causes fonamentals de les patologies sofertes.

 

Aquesta primera fase d’actuacions s’han de complementar en un futur amb una 2a fase de millores, que s’explicaran més endavant, i que han de servir per adequar els equipaments esportius a l’exigència provocada pel gran nombre d’esportistes que en fan ús i que demostra el bon estat de salut que mostra l’esport a Sant Hilari Sacalm.

Notícies