15—04—2020

GestioEmocional.cat , la nova app per ajudar la ciutadania en la gestió emocional del coronavirus

El Servei Català de la Salut ha creat l’aplicació Web App, GestioEmocional.cat, una nova eina a traves de la qual es donarà suport emocional i psicològic a tota la ciutadania, davant la situació excepcional que estem vivint a causa de la Covid-19.

GestioEmocional.cat , la nova app per ajudar la ciutadania en la gestió emocional del coronavirus

La situació de confinament, tenir familiars o amics afectats per la malaltia, el fet de no poder acompanyar als nostres éssers estimats durant l’ingrés hospitalari o la gestió del dol, poden tenir un impacte en la nostra salut mental. La por, l’angoixa, la preocupació o la tristor són emocions normals davant la situació d’alerta sanitària que estem vivint.

 

El Servei Català de la Salut ha creat una eina per tal de donar suport psicològic a la ciutadania i així, reduir l’afectació emocional del coronavirus.

Les persones que accedeixin a l’aplicació, podran fer una avaluació del seu estat emocional a través d’un test. En funció d’aquestes respostes, l’eina determinarà quines són les necessitats d’aquella persona, i li oferirà una sèrie de recursos i consells per millorar el seu estat o bé se li recomanarà que rebi ajuda professional. És important saber en quin grau afecta a cada persona i poder disposar d’una atenció adequada en cadascun dels casos.

 

L’aplicació identifica quatre estats emocionals i segons el nivell se suggereix un seguit de recursos i consells o bé ajut professional. Els recursos que s’ofereixen contemplen des d’exercicis d’auto gestió de les emocions, com són exercicis de relaxació, de respiració, mindfulness, eines per poder dormir, per calmar els sentits o pel control del pensament, així com consells o informació d’hàbits saludables.

Segons les respostes que s’han donat en el test, l’aplicació detecta persones que poden mostrar un grau d’afectació més elevat i que, per tant, podrien necessitar suport psicològic d’un professional. En aquest cas, els ciutadans hauran d’enviar un qüestionari que trobaran en el test, on se’ls demana les seves dades de contacte i la seva situació perquè l’equip de psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques s’hi posi en contacte telefònic.

 

El centenar de professionals de SEM han estat formats per oferir suport professional en salut emocional, estrès agut i estrès posttraumàtic a pacients afectats per Covid19, els seus familiars i la ciutadania en general

 

QUÈ PERMET L’APP? PER A QUÈ SERVEIX?

 

Fer un control i seguiment del teu estat emocional i dels teus símptomes a través del test.

Accedir a recursos i eines per a la millora de la teva salut emocional.

Rebre suport emocional per part d’un professional de la salut mental.

Rebre indicacions i consells sobre el que cal fer en cada situació.

 

ACCEDEIX A L’APLICACIÓ

Notícies