27—04—2020

Font Vella col·labora per minimitzar la desigualtat digital dels alumnes de Sant Hilari

Font Vella, des que es va decretar l’Estat d’Alarma, ha demostrat el seu compromís i solidaritat amb el municipi i amb aquells que més ho necessiten i manté contacte amb l’Ajuntament per si cal continuar amb alguna col·laboració.

Font Vella col·labora per minimitzar la desigualtat digital dels alumnes de Sant Hilari

L’empresa del grup Danone, amb una planta situada al bell mig de la capital de les Guilleries feia, just iniciar aquest període de confinament, una donació de 1350 litres d’aigua, que l’Ajuntament va distribuir a través d’entitats socials i amb la validació de l’equip de serveis socials, a les famílies que més ho necessitaven. Posteriorment, quan la Residència de Gent Gran del municipi va patir els primers casos de Coronavirus i va procedir a l’aïllament d’alguns residents, Font Vella va aportar 600 litres d’aigua i material de protecció com: guants, bates i ulleres de protecció i mascaretes.

 

Ara, quan ja es comença a parlar de desconfinament progressiu,  una de les prioritats és garantir que els alumnes de les escoles del municipi tinguin accés al contingut que els proposen des dels centres educatius, que principalment es fa per mitjans telemàtics. Font Vella, coneixedor de la bretxa digital, que condemnaria a molts alumnes a no tenir accés als continguts necessaris per seguir amb el seu aprenentatge, ha regalat al municipi diversos ordinadors. La regidoria d’Educació fa setmanes que està en contacte amb les escoles, amb el mateix Departament d’Educació i amb els serveis socials del municipi, i gestionarà aquest repartiment, que juntament amb l’aportació de l’ajuntament garantirà que tots els alumnes del municipi, rebin puntualment els continguts necessaris per seguir amb el programa escolar previst.

 

A part de  la marca d’aigua mineral, han estat diverses les mostres de compromís i generositat de molts hilariencs i hilarienques que a títol individual o col·lectiu, o a través d’entitats, associacions i empreses, s’han mostrat disposats a donar suport en el que convingui en aquests moments d’emergència.

 

Donacions econòmiques d’hilariencs i hilarienques a titol personal, donacions econòmiques d’associacions (Comunitat Islàmica de Sant Hilari, Partit Independent de les Guilleries, Ampa Guilleries, Caritas…),  grups de voluntariat jove, grups de voluntaris i voluntàries que continuen cosint mascaretes i bates sanitàries, donació de material per part d’empreses i entitats (a part de Font Vella, Croda Iberica, NestleWaters, ANC, Associació de Comerç i Turisme, Dipsalut, ACM, Assercat Suport, Parròquia de Sant Hilari) són només alguns exemples de l’esperit solidari i de generositat de la gent de Sant Hilari.

Notícies