10—06—2024

Fi de curs sardanista amb l’estrena de la sardana ‘Jovenalla hilarienca’ d’en Xavier Tudela

El dimarts 18 de juny a la plaça Doctor Gravalosa s’estrenarà una sardana interpretada per la Principal d’Olot dedicada a l’alumnat de Sant Hilari que ha participat en els tallers de sardanes

Fi de curs sardanista amb l’estrena de la sardana ‘Jovenalla hilarienca’ d’en Xavier Tudela

El Grup Sardanista de Sant Hilari, en col·laboració amb la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i els centres educatius del poble, ha ensenyat sardanes a l’Escola Guilleries, a l’Institut Anton Busquets i Punset i a l’Institut Escola Cent Fonts.

 

L’entitat ha promogut la dansa catalana entre els més joves i, per celebrar la bona rebuda de l’activitat, organitza una festa de fi de curs sardanista molt especial.

 

El dimarts 18 de juny a tres quarts d’onze del matí a la plaça Doctor Gravalosa tindrà lloc una celebració amb tot l’alumnat que ha participat en els tallers de sardanes. L’alcalde Jordi Rotllant obrirà aquesta festa oberta a tothom i, tot seguit, la Principal d’Olot explicarà els instruments de la cobla i tocarà algunes sardanes, antigues i modernes.

 

El moment àlgid serà quan s’estreni ‘Jovenalla hilarienca’, una sardana amb música de Xavier Tudela i lletra de Carme Timoneda i Yolanda Andreu dedicada als nois i noies del poble que han participat en els tallers.

 

En Xavier Tudela, que ja ha compost dinou sardanes, segueix els passos del seu avi Miquel Tudela que en va compondre més de dues-centes. Jovenalla hilarienca és la seva cinquena sardana ambientada a Sant Hilari.

Notícies