10—03—2020

Èxit de participació al “Sopar de Dones” de Sant Hilari

L’Ajuntament de Sant Hilari recupera el sopar de Dones, 10 anys després de la darrera edició.
L’espai AQUA va reunir 200 dones per celebrar el sopar en commemoració el Dia de la Dona.

Èxit de participació al “Sopar de Dones” de Sant Hilari

L’Ajuntament de Sant Hilari amb la col·laboració de l’Associació de dones “La violeta” ha organitzar una nova edició del Sopar de Dones de Sant Hilari, que ha resultat un èxit absolut. Aquesta ha estat una edició molt especial ja que recuperava un esdeveniment que feia 10 anys s’havia deixat de celebrar al municipi.

 

La Regidoria d’Igualtat ha treballat per donar resposta a una petició que diverses dones del municipi, i en especial l’entitat de “La Violeta”, havien formulat darrerament per tal de poder recuperar l’enyorat sopar de dones. La darrera celebració havia estat l’any 2009.

 

L’Espai AQUA va acollir el passat divendres 6 de març aquest multitudinari sopar, que va comptar amb la presència de 200 hilarienques, reunides per compartir una vetllada divertida, sense oblidar l’esperit reivindicatiu del 8 de març. Música, màgia, bon menjar i bon ambient van fer que les dones de Sant Hilari desfrutessin d’una nit ben animada.

 

Aquest és un dels diversos actes que enguany Ajuntament i entitats han organitzat per commemorar el Dia de la Dona i treballar per la igualtat de gènere en tots els àmbits i la visibilització de la dona.

Els actes començaven amb la presentació de “El silenci dels telers” d’Assumpta Montellà, continuaven amb la creació de la Comissió d’Igualtat en el marc de la elaboració del Pla d’Igualtat Municipal i amb la recuperació del Sopar de Dones. El mateix 8 de març es celebrava el primer Vermut de la Dona i es donava el tret de sortida al procés participatiu per escollir nom, nom de dona, per la biblioteca municipal.

 

El dimarts dia 10 a les 7 de la tarda i a la casa de cultura, arriba el taller “Canvia el conte, posem-nos les ulleres violeta” que té com a objectiu reflexionar en com ens influencia el gènere en la construcció de la nostra identitat i aprendrem a identificar les pressions socials que rebem per tal d’adaptar-nos a un model concret. Divendres dia 10, la fisioterapeuta Gemma Formiga ens parlarà també de dones i la seva fisiologia. Per últim, el taller d’Autodefensa femenina del dissabte dia 21 que tancarà un mes farcit d’activitats emmarcades en la reivindicació del 8 de març.

Notícies