17—10—2022

Èxit de participació a Fira Guilleries

Unes 4.000 persones passen per Fira Guilleries durant el cap de setmana

Èxit de participació a Fira Guilleries

La cinquena edició de Fira Guilleries, que ha tingut lloc aquest dissabte i diumenge a Sant Hilari Sacalm, ha estat un èxit amb una afluència d’unes 4.000 persones. Les places i carrers del nucli antic del municipi s’han omplert amb les parades de productors locals de les Guilleries i una zona de mostra d’oficis artesans com el de cisteller, ceramista o torner.

 

A les parades s’hi venien maduixes, formatge, pa, dolços, peces de torneria, cerveses, ratafia, cremes, ungüents o roba, entre d’altres. I aquest mercat de productes s’ha complementat amb activitats variades com, per exemple, rutes guiades fins a Sant Miquel de les Formigues o fins al castell de Mascarbó, concerts de Marta Frigola, Leyla, Atenea Carter i Soul of Sound, castanyada, zona de gastronomia i presentació de productes, jocs gegants de fusta, espectacles i tallers infantils.

 

Durant la fira també s’han impartit tres xerrades: la presentació de “Gorgues, entre el lleure i la conservació”, Premi Guilleries 2020, impulsat per la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar; la presentació del llibre “Romànic i Guilleries-Savassona d’Oscar Farrerons”; i la ponència “Sant Hilari Sacalm, capital rodellaire” a càrrec de Roger Zamorano.

 

Una altra mostra de la gran acollida de Fira Guilleries s’ha vist a l’aparcament d’autocaravanes de la zona esportiva on hi havia unes cent cinquanta autocaravanes. La fira, que va néixer amb l’objectiu de potenciar el territori de les Guilleries i els seus encants, s’ha anat consolidant a cada edició. Enguany ha comptat amb la participació d’altres municipis de les Guilleries: Osor, Susqueda, Vilanova de Sau, Espinelves, Viladrau, Sant Sadurní d’Osormort, la Cellera de Ter i Sant Julià de Vilatorta.

 

La cinquena edició de Fira Guilleries ha tornat amb tota la seva esplendor i des de l’Ajuntament fem un agraïment a tothom que ho ha fet possible: paradistes, artesans, talleristes, músics, conferenciants, comerços, entitats de Sant Hilari, organització, visitants i hilariencs i hilarienques que han assistit activament a l’oferta lúdica, comercial i cultural de la fira.

 

Aquí teniu un recull fotogràfic:

https://photos.app.goo.gl/xb1ythkPDi35PQXc8

Notícies