04—03—2020

Èxit de la IV Jornada Guilleries sobre el tractament de plagues a l’entorn periurbà

Es consoliden les Jornades de les Guilleries: Aigua i Territori organitzades per la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar de la Universitat de Girona, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, juntament amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

Èxit de la IV Jornada Guilleries sobre el tractament de plagues a l’entorn periurbà

L’acte va tenir lloc el passat dijous dia  27 de febrer a l’Espai Aqua de Sant Hilari Sacalm i hi van assistir prop de 180 persones. A més, va comptar amb la presència de l’Il·lm. Sr. Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm, i el Sr. Jordi Rotllant, regidor de Medi Ambient.

 

Enguany, la jornada portava per títol la “Gestió sostenible de noves plagues (o no tan noves) a l’entorn periurbà” i s’emmarcava en els actes de celebració de l’Any internacional de la sanitat vegetal. Els ponents són membres del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, el Servei de Sanitat Vegetal del DARP i les empreses Senplag i Bionet.

 

La trobada, de caràcter marcadament tècnic, va aplegar un públic divers, compost bàsicament per tècnics d’administracions i empreses, propietaris i gestors forestals, professionals de la jardineria i el control de plagues, docents i estudiants dels àmbits biològic i agroforestal, i tècnics municipals. Va servir per divulgar coneixements i compartir experiències sobre l’efectivitat de diverses metodologies i tècniques de seguiment, control i lluita contra plagues d’insectes que afecten les àrees forestals que envolten les poblacions. Les ponències van tractar les dinàmiques de poblacions d’espècies invasores, els enfocaments per a la seva gestió, la viabilitat dels diferents tractaments, així com l’ús integrat de noves eines de control i de lluita sostenibles.

 

La jornada es va cloure amb un debat obert entre els ponents i el públic, que va posar de manifest l’elevat interès que hi ha en la temàtica per part dels diferents actors que intervenen en la gestió dels espais vegetals afectats per plagues. Atès l’èxit de l’esdeveniment, per quart any consecutiu, des de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar i l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm es vol continuar apostant per fomentar espais de trobada com aquest, que estrenyen vincles entre el món de l’administració, els professionals, la recerca i l’educació.

 

Per a més informació, podeu consultar la web de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar.

Notícies