18—06—2024

Estrena de “Jovenalla hilarienca” de Xavier Tudela amb més de 200 alumnes ballant sardanes a la plaça Gravalosa

La Principal d’Olot ha interpretat l’estrena durant el final de festa sardanista amb les escoles de Sant Hilari

Estrena de “Jovenalla hilarienca” de Xavier Tudela amb més de 200 alumnes ballant sardanes a la plaça Gravalosa

Més de dos-cents nens i nenes de l’Escola Guilleries, l’Institut Escola Cent Fonts i l’Institut Anton Busquets i Punset han omplert la plaça Doctor Gravalosa per celebrar el final de curs sardanista en el Dia Universal de la Sardana.

 

Avui s’ha estrenat Jovenalla hilarienca, una sardana amb música de Xavier Tudela i lletra de Carme Timoneda i Yolanda Andreu dedicada als nois i noies del poble que han participat en els tallers. La Principal d’Olot és qui s’ha encarregat d’interpretar-la i fer que es balli a plaça per primera vegada.

 

El Grup Sardanista de Sant Hilari, en col·laboració amb la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i els centres educatius del poble ha promogut la dansa catalana entre els més joves amb la voluntat que perduri en els pròxims anys.

 

L’alcalde Jordi Rotllant, que ha presenciat la jornada i ha obert l’acte al costat de Joan Tudela, president del Grup Sardanista de Sant Hilari, ha fet saber el compromís per part del consistori de donar suport i apostar per la continuïtat d’uns tallers que han tingut molt bona rebuda.

 

La cobla garrotxina ha explicat els instruments i a continuació ha tocat ‘Trencatimons’ de Francesc Camps, ‘Els tres cafeters de Cassà’ de Miquel Tudela, ‘Coti x coti’ de The Tyets amb arranjament de Xavier Ventosa i ‘Jovenalla hilarienca’ de Xavier Tudela. Finalment s’ha fet una gran rotllana amb rotllanes més petites a dins, per cloure la festa amb la ‘Santa Espina’ d’Enric Morera.

Notícies