30—04—2020

En marxa el Pla d’ajuts al Comerç per reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària de la COVID-19

A partir d’aquest dijous 30 d’abril es poden sol·licitar les subvencions previstes al Pla d’Ajuts impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement.

En marxa el Pla d’ajuts al Comerç per reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària de la COVID-19

Dotat amb 9 milions d’euros, el Pla d’Ajuts inclou 7 programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment les obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació. En aquest context, s’entén que són empreses de serveis a la persona els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.

 

També inclou programes adreçats a les entitats territorials i sectorials del sector comerç, del sector de l’artesania i del sector de la moda, els gremis, les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris i els ens locals en l’impuls d’actuacions de reactivació econòmica que duguin a terme.

Les sol·licituds es presentaran per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa, omplint el model normalitzat disponible al mateix Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement juntament amb la documentació específica que es requereix en cadascuna les línies del Pla d’Ajuts. El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pel programes 3, 4, 5 i 6, els altres són fins a 30 de juny).

  1. Programa de suport a les entitats representatives del sector del comerç
  2. Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda
  3. Programa de reactivació del comerç
  4. Programa de suport a la inversió per a nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments
  5. Programa per a la reactivació de la moda catalana
  6. Programa per a la reactivació de l’empresa artesana
  7. Programa de suport als municipis en l’àmbit del Comerç i de l’Artesania

Notícies