02—02—2021

Els Pressupostos Participatius 2021 es posen en marxa

La ciutadania podrà proposar projectes de millora en la 5a edició dels Pressupostos Participatius

Els Pressupostos Participatius 2021 es posen en marxa

El 4 de febrer a les 6 tindrà lloc la presentació telemàtica del projecte Pressupostos Participatius d’aquest 2021. Com l’any passat, la partida pressupostària és de fins a 50.000 €.

 

El projecte va néixer l’any 2017 amb la intenció d’implicar la ciutadania a l’hora de decidir una part del pressupost municipal, ja sigui formulant propostes o escollint quina de les iniciatives plantejades els sembla més adient pel poble. Per segon any consecutiu, són els hilariencs i hilarienques qui expressen directament les seves peticions.

 

La fase de propostes estarà oberta del 8 de febrer al 15 de març. Posteriorment, totes les propostes se sotmetran a una validació tècnica i econòmica  del 16 de març al 16 de maig. Finalment, el procés de votacions es farà del 17 de maig al 30 de juny.

 

En la sessió de presentació s’explicarà quins són els canals per presentar els projectes i quins sistemes de votació es posaran a disposició de la ciutadania. Des de l’edició de Pressupostos Participatius del 2019 Sant Hilari compta amb un espai web (https://participa.santhilari.cat) des d’on es gestionen totes les fases del procés.

 

La proposta guanyadora de l’edició de Pressupostos Participatius 2020, amb 189 vots, va ser executar el camí segur fins a Cal Sastre. Com que el cost estimat d’aquesta iniciativa era de 35.000 també es va poder posar en marxa la tercera proposta més votada, amb 70 vots, d‘automatitzar les pilones del camí segur. En aquest mes de febrer, totes dues peticions ciutadanes ja són una realitat.

 

L’any passat van participar 582 ciutadans, 499 dels quals ho van fer a través del portal de participació de l’Ajuntament i 82 a través de les butlletes de participació dipositades als diferents equipaments municipals. Aquest 12,15 % de participació va ser una xifra molt positiva, ja que la majoria d’ajuntaments que engeguen processos similars acostumen a tenir entre un 3 i un 6% de participació. L’Ajuntament de Sant Hilari continua apostant per donar veu i vot a la ciutadania.

 

Notícies