18—03—2020

Els Pressupostos Participatius 2020 de Sant Hilari Sacalm recullen 19 propostes de la ciutadania

El pressupost municipal per aquest projecte és de 50.000€

Els Pressupostos Participatius 2020 de Sant Hilari Sacalm recullen 19 propostes de la ciutadania

Durant un mes, els hilariencs i les hilarienques hem pogut elaborar aquelles propostes que creiem més interessants per Sant Hilari arran d’una nova edició dels Pressupostos Participatius. El termini per presentar-les finalitzava el passat dilluns dia 16 de març. Durant les 4 setmanes que ha durat aquesta primera part del procés, se n’han recollit un total de 19 que ara caldrà validar.

L’edició dels pressupostos 2020 es diferencia de l’edició anterior en el fet que en aquesta és la ciutadania qui elabora les propostes que posteriorment es sotmetran a votació. A l’edició de 2019 les propostes es van elaborar des del consistori i la ciutadania va escollir quina era la seva opció preferida. Per tant, enguany s’ha fet un pas més cap a la participació i la implicació dels ciutadans en les decisions del municipi.

A partir d’aquest moment s’inicia un procés d’estudi i valoració de cadascuna de les propostes per dictaminar aquelles que compleixen tant amb els requisits tècnics, com econòmics, com d’idoneïtat i encaix amb els Plans Municipals que disposa Sant Hilari.  Aquesta fase s’anomena Fase de Filtratge i durarà fins el 15 de maig, quan s’anunciaran les propostes que es sotmetran finalment a votació per part de la ciutadania.

 

Adequació dels parcs infantils, proposta guanyadora a l’edició de 2019

La ciutadania va escollir per àmplia majoria, ara fa mig any, la proposta “adequació dels parcs infantils” d’entre les 4 opcions que se li van plantejar.

Una actuació que en l’actualitat ja s’ha executat, de manera que els parcs infantils del municipi han millorat notablement: en imatge, en contingut i varietat i, sobretot, en seguretat. Les actuacions s’han realitzat en 13 parcs diferents, prioritzant sempre les millores en seguretat i intentant, al mateix temps, proveir els parcs per la mainada amb jocs i aparells ben diversos.  Així, els nens i les nenes de Sant Hilari, poden gaudir de nous multillocs per diferents edats, tobogans, gronxadors, giratoris, taula de ping-pong i fins i tot d’una tirolina.

Notícies