10—10—2020

El projecte de medi ambient de l’Ajuntament de Sant Hilari, exemple de gestió a les VII Jornades de Difusió d’Iniciatives de Custòdia de Territori de les Illes Balears

Jordi Rotllant, Regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, realitzarà una ponència el dijous dia 15 d’octubre a les 10 del matí titulada “Sant Hilari Sacalm. El nostre municipi, un petit espai natural”.

 

 

El projecte de medi ambient de l’Ajuntament de Sant Hilari, exemple de gestió a les VII Jornades de Difusió d’Iniciatives de Custòdia de Territori de les Illes Balears

Les VII Jornades de Difusió d’Iniciatives de Custòdia de Territori de les Illes Balears enguany van enfocades en dos agents locals claus per a foment i desenvolupament de la custòdia del territori: els municipis i els espais educatius, sota el lema “Agents loclas per la conservació: el paper dels municipis i els espais educatius”.

 

A part de tractar el tema central escollit, la jornada pretén assolir 3 objectius bàsics:

  1. Contribuir a visibilitzar les iniciatives de custòdia que estan en marxa tant dins com fora del territori balear.
  2. Fomentar el coneixement i la col·laboració entre els diferents agents del territori, que tenen interessos compartits.
  3. Donar a conèixer la custòdia com a eina de conservació.

 

Jordi Rotllant, Regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, realitzarà una de les 3 ponències previstes, concretament la ponència del dijous dia 15 d’octubre a les 10 del matí titulada “Sant Hilari Sacalm. El nostre municipi, un petit espai natural”.

L’organització ha definit l’experiència de Sant Hilari com a un interessant i integrador projecte ambiental del municipi, amb una visió de l’espai urbà com a una continuïtat dels ecosistemes que l’envolten, com un element més que s’ha de gestionar com a tal. En la ponència s’explicaran les diverses estratègies adoptades a nivell municipal, inclosa l’assignació del 0,5 % de l’IBI per al finançament de projectes ambientals.

 

Les jornades es completen amb les ponències a càrrec de “Custódia de territorio de Argentina” i “La asociación Almijara de Málaga”.

Notícies