08—06—2020

El Ple Ordinari Municipal del 4 de juny recupera el format presencial

L’equip de govern anuncia ajuts post-covid per valor de 130.000€ i confirma la voluntat de desplaçar el mercat setmanal municipal al centre del poble de forma permanent.

El Ple Ordinari Municipal del 4 de juny recupera el format presencial

La desescalada del confinament ha permès tornar a celebrar els plens municipals de manera presencial després que el ple del mes de març fos en format telemàtic.

 

Aquest passat dijous 4 de juny s’han portat a votació fins a 11 propostes de les que, com resulta habitual en aquesta legislatura, la gran majoria s’han aprovat per unanimitat.

 

Les tres formacions amb representació al plenari han votat a favor dels convenis amb la Parròquia de Sant Hilari,  el Club Bàsquet Sant Hilari i el Club Esportiu Sant Hilari.

 

També han donat suport a diversos convenis amb el Consell Comarcal, l’un relacionat amb la prestació de serveis socials bàsics i especialitzats, l’altre en relació al projecte Treball i Formació, el tercer de delegació de competències pel tractament de residus i, l’últim, de delegació per la instrucció i potestat sancionadora per infraccions en matèria de prevenció d’incendis forestals.

 

El plenari també ha aprovat, amb tots els vots a favor, el Pla Local de Joventut, que determina les línies de treball en aquest àmbit, i el Reglament de funcionament de l’Escola Bressol municipal “La Baldufa”.

 

Els dos únics punts que no han generat el màxim consens han estat, per un costat, l’adhesió al manifest del Montseny i Les Guilleries respecte a la proposició de llei de la creació de l’Agència Catalana de la Natura, que ha comptat amb els vots a favor tant dels regidors i regidores del PIG com d’ERC, que, tot i veure amb bons ulls la creació de l’Agència Catalana de la Natura, demanen que es repensi la representativitat del món local i forestal en aquest nou ens, i els vots en contra de JuntsxSH.

 

Per últim, ERC va presentar una moció demanant que el Consell Comarcal no renunciï a la competència delegada per a la gestió dels menjadors escolars, decisió que va prendre l’ens comarcal fa dues setmanes. La proposta d’acord no va aconseguir el suport ni de l’equip de govern del PIG ni dels membres de JuntsxSH, que van argumentar que l’acció de desistiment de les competències delegades per a la gestió dels menjadors escolars de la comarca de la Selva és una mesura de pressió cap al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per aconseguir una resposta respecte la voluntat d’alguns ajuntaments de gestionar els menjadors escolars des del propi municipi de manera indirecta.

 

Cal destacar també que en aquest plenari l’equip de govern ha anunciat la voluntat de desplaçar el mercat setmanal dels diumenges al centre del poble, una acció que dinamitzarà el casc antic i afavorirà també el comerç d’aquest sector. Per últim, l’alcalde va anunciar que, fins a dia d’avui, s’ha acumulat una despesa, directa o indirecta, de 80.000€ per contrarestar els efectes de la crisi de la COVID-19 i que, a partir d’ara, s’engegaran diverses accions per a la reactivació del poble, emmarcades en tres grans línies d’ajut: ajuts a famílies i persones amb dificultats (sobretot a causa de la COVID), ajuts per la reactivació del consum i promoció local, i una darrera línia d’ajuts a l’activitat econòmica i a l’emprenedoria. En total es destinaran al voltant de 50.000€ per aquestes tres línies d’ajuda.

 

 

Si vols visualitzar el Ple del 4 de juny de 2020 pots fer-ho clicant aquí

 

 

 

Notícies