17—10—2020

El Ple Municipal aprova la congelació de les ordenances fiscals municipals per aquest proper 2021.

El Ple Ordinari del 15 d’octubre s’ha celebrat de nou en format telemàtic degut a les restriccions a causa de la pandèmia.

El Ple Municipal aprova la congelació de les ordenances fiscals municipals per aquest proper 2021.

El Ple Ordinari Municipal de Sant Hilari, degut a les recomanacions de prevenció davant la situació per la pandèmia, s’ha celebrat de nou en format telemàtic.

 

L’equip de govern ha portat al plenari l’aprovació  dels comptes generals de 2019 i del sistema tributari de 2021 que ha estat aprovat amb els vots a favor de tots els regidors i regidores. D’aquesta manera es congelen les ordenances fiscals previstes per aquest proper any 2021.

 

També per unanimitat s’ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Sant Hilari i el Departament d’Educació per el Pla Educatiu d’Entorn que ha aconseguit Sant Hilari. Les 3 formacions han celebrat aquesta bona notícia que de ben segur millorarà les oportunitats en tots els temps i espais educatius dels infants i joves de Sant Hilari.

 

Seguidament, també amb l’acord de totes les parts, s’aprova l’adhesió de Sant Hilari al Pla Comarcal LGTBI i així, assumir el compromís de fomentar polítiques públiques inclusives envers la diversitat sexual i de gènere, i per incidir en l’eradicació de la LGTBIfòbia.

 

En aquest ple també s’aprova l’estudi del Medi Natural de Sant Hilari elaborat per la fundació Emys, que enumera i prioritza les actuacions a l’entorn per preservar i millorar de la biodiversitat en diferents espais,  en aquesta ocasió amb l’abstenció del grup d’ERC-AM, i els vots a favor de la resta de regidors i regidores del Partit Independent de les Guilleries i de Junts per Sant Hilari.

 

L’aprovació de les bases generals que han de regir el procediment de concessió de subvencions per als esportistes hilariencs que hagin participat en competicions esportives oficials, un document que es va treballar i consensuar conjuntament amb les 3 formacions, va tornar a mostrar l’acord entre tots els membres del plenari.

 

Seguidament s’han sotmès a debat i votació les Bases per l’atorgament de subvencions per al foment de l’emprenedoria que ha estat aprovat per unanimitat i que les tres formacions han volgut destacar la importància de fomentar aquest sector i més en aquest context actual de crisi econòmica.

 

També tots els membres del plenari van confirmar l’aprovació inicial de la modificació del pla general relativa a la instal·lació d’ascensors en edificis existents i a l’exempció de la reserva mínima d’aparcament en determinats supòsits. i a continuació el conveni de col·laboració entre el servei català de trànsit i aquest ajuntament sobre l’assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes.

 

Finalment 2 mocions que han posat d’acord a les 3 formacions, la primer de rebuig a la decisió del tribunal suprem d’inhabilitació del President de la Generalitat de Catalunya, i la següent a proposta d’ERC-AM, per la derogació definitiva del ramal de la  MAT entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes i per una alternativa sostenible.

 

El proper Ple Ordinari Municipal està previst a finals de novembre.

 

Notícies