16—05—2023

El Ple Infantil escull els projectes que es posaran en marxa relacionats amb mamífers rars urbans

Els representants del Consell d’Infants exposen les seves conclusions a la Sala de Plens

El Ple Infantil escull els projectes que es posaran en marxa relacionats amb mamífers rars urbans

Avui els representants del Consell Infantil han presentat els resultats del projecte “mamífers rars urbans’ que van escollir al Ple Infantil del desembre passat i que l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola Guilleries i el Col·legi Sant Josep han treballat fins avui.

 

El projecte ha consistit en una part de treball de recerca a l’aula dels tres grups de mamífers estudiats (ratpenats, micromamífers i grans mamífers) i un treball de camp diürn i nocturn.

 

S’han presentat les conclusions i propostes que han escollit per continuar millorant a nivell de biodiversitat i sostenibilitat pels beneficis que ens aporten, també a nivell urbà.

 

Des de l’Ajuntament felicitem els nois i noies per la bona feina i contribuir a millorar el poble i ara el consistori pren l’encàrrec de posar en marxa el següent:

 

Ratpenats: Posar tres refugis amb troncs naturals (un disseny molt diferent de les caixes clàssiques que van a les façanes), per a Nyctalus leisleri (Nòctul petit) en zones urbanes però una mica perifèriques (per exemple en parcs urbans).

 

Micromamífers: Fer un petit tríptic per a la població amb les alternatives que hi ha actuals als rodenticides anticoagulants (verí de les rates) per evitar que es transmetin a l’ecosistema (sobretot fauna i aigua).

 

Grans mamífers: Posar dos refugis per fagina (Martes foina), per a promoure la instal·lació de dues parelles de fagina dins del nucli. Les fagines són especialistes en caçar la rata negra, que és l’espècie de rata que costa més de lluitar amb els verins convencionals.

 

La presència d’aquests grups de mamífers ens ajuda a combatre plagues (sense mètodes químics) i regulen l’equilibri natural dels ecosistemes.

Notícies