20—06—2024

El 29 de juny arriba la 15a edició de l’Embruix

Enguany l’espectacle nocturn ‘Sàbat de bruixes, guilla que fuig!’ oferirà llegendes de les Guilleries i recordarà Mariana Corbera, acusada de bruixeria el segle XVII

El 29 de juny arriba la 15a edició de l’Embruix

L’organització de l’Embruix ho té tot a punt per a la quinzena edició de l’Embruix, un esdeveniment cultural que s’inspira en llegendes i històries de bruixes i bruixots de segles enrere ambientades als boscos de les Guilleries.

 

L’espectacle nocturn ‘Sàbat de bruixes, guilla que fuig’ consistirà en la representació de diverses llegendes en un recorregut per diversos punts del poble que finalitzarà al Castell d’en Roca, als afores del municipi. S’hi veuran nimfes, bruixes, dimonis i els elements de la natura: aigua, foc, terra i aire.

 

Una particularitat d’aquest 2024 és que una les representacions està basada en fets reals i és la història de Mariana Corbera, que va ser acusada de bruixeria i jutjada l’any 1618 pel tribunal de la Baronia de Savassona. Corbera va morir a la forca el 1619.

 

Les entrades ja estan a la venda a l’Oficina de Turisme – Can Rovira. Tenen un cost de 3 € i són gratuïtes per als menors de 8 anys. Es pot fer la reserva al web i recollir-les a Can Rovira màxim fins a les 7 de la tarda del mateix dia de l’espectacle.

 

Es faran dues sessions, a les 9 del vespre i a 2/4 d’11 de la nit, i és important anar ben calçat i portar una llanterna. Més de 50 persones intervenen en l’espectacle sota la direcció artística d’Ivan Altimira.

 

De dia es faran diverses activitats relacionades amb l’Embruix: un taller de destil·lació d’espígol, elaboració d’un ram protector i un ungüent de “pericó”, explicació de les propietats de les herbes remeieres de “la infusió de les Guilleries”, rutes guiades relacionades amb llegendes locals, tallers infantils i jocs del bosc i un tastet del còctel de les Guilleries.

 

L’Embruix va néixer l’any 2009 en una iniciativa impulsada per entitats locals relacionades amb el món de l’espectacle i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm. L’objectiu és conservar totes les històries populars relacionades amb les llegendes, la màgia, bruixes, bruixots i follets.

Notícies