02—06—2022

Dues iniciatives de l’Ajuntament de Sant Hilari s’inclouen al Banc de Bones Pràctiques

La campanya d’accés a l’habitatge #jollogo i el llibre ‘Sant Hilari amb veus de dones’ són escollits com a exemples de bones pràctiques

Dues iniciatives de l’Ajuntament de Sant Hilari s’inclouen al Banc de Bones Pràctiques

Dos projectes impulsats i fets realitat per l’Ajuntament de Sant Hilari s’han inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

 

La primera pràctica seleccionada és la campanya d’accés a l’habitatge #jollogo que es va difondre a través de les xarxes socials institucionals i que va comptar amb la participació dels voluntaris i voluntàries de la Comissió Antirumors de Sant Hilari.

 

L’objectiu de la campanya era eliminar rumors i estereotips existents sobre alguns col·lectius amb la mostra de referents positius, tant de persones propietàries com de persones racialitzades que han llogat un pis al municipi. A banda d’afavorir la convivència, la campanya buscava promoure la igualtat d’oportunitats i garantir el dret a l’accés a un habitatge digne.

 

La segona iniciativa que han valorat com a exemple de referència és la publicació del llibre “Sant Hilari amb veu de dones”, un projecte que va sorgir de la Taula de Ciutadania amb la finalitat de visibilitzar la figura de les dones hilarienques.

 

A través de la publicació de relats sobre les vides personals, es realça la importància de les dones i s’aporta una mirada femenina a la història de Sant Hilari. L’elaboració d’aquest treball va anar a càrrec de voluntaris i voluntàries que van dedicar tot un any a seleccionar les veïnes que serien protagonistes del llibre, preparar i fer les entrevistes i editar la publicació, de la qual ja se n’han fet dues edicions.

 

El consistori fa una gran valoració d’aquest reconeixement que té el valor afegit que, en aquesta ocasió, es tracta de dos projectes que s’han fet realitat gràcies a la participació de la ciutadania.

 

Al Banc de Bones Pràctiques, l’Ajuntament de Sant Hilari ja hi acumula cinc propostes que podeu consultar aquí i és un orgull que aquestes iniciatives puguin servir de referència a altres ajuntaments o entitats locals.

Notícies