14—02—2022

Dos actes d’homenatge que tanquen l’Any Jaumet

Aquí trobareu fotografies del musical de Veus Alegres i de la presentació del llibre amb Pilarín Bayés

Dos actes d’homenatge que tanquen l’Any Jaumet

Una Sala Noble plena va rebre la visita de Pilarín Bayés per presentar el llibre ‘Petita història d’en Jaumet del flabiol’ divendres passat.

 

L’alcalde Joan Ramon Veciana va obrir l’acte, que va comptar amb la presència de descendents de la germana gran d’en Jaumet i de l’Associació Gironina de Sords.

 

En Raimon Artís va aprofundir sobre la recerca que el va portar a escriure el text del llibre. “En Jaumet havia de sobreviure a un poble que li era aliè i ho va aconseguir”, expressava l’autor per posar en context la relació del personatge amb els hilariencs i estiuejants de l’època.

 

La Pilarín Bayés va alternar el seu parlament amb il·lustracions ràpides sobre un paper i va destacar la importància d’en Jaumet: “Dels tres-cents llibres d’aquest estil no en teníem cap amb un personatge així. Potser no va fer una cosa extraordinària, però era un personatge encisador”.

 

L’endemà Veus Alegres va tornar a representar el musical “Jaumet, joguina de Sant Hilari”, que s’havia estrenat l’any 2013.

 

Sota la direcció de Jaume Fàbregas, la coral va oferir un emotiu espectacle per commemorar el 150è aniversari del naixement d’en Jaumet.

 

La posada en escena de cadascun dels intèrprets, el text dels monòlegs, l’escenografia, els balls, l’ambientació i la fotografia van aconseguir emocionar al públic.

Notícies