02—09—2022

Diada de Catalunya a la plaça Moragues

L’11 de setembre es farà la tradicional ofrena amb la participació d’atletes, entitats, gegants de Sant Hilari i Veus Alegres

Diada de Catalunya a la plaça Moragues

La diada de Catalunya sempre és una data assenyalada i la celebrarem com toca a la plaça Moragues. A partir d’1/4 de 12 del matí es farà la tradicional ofrena al general Josep Moragues amb l’acompanyament dels atletes, gegants de Sant Hilari i la coral Veus Alegres.

 

És un dia que també ens serveix per adonar-nos del gran teixit associatiu del nostre poble. L’any passat trenta-nou associacions i entitats locals van participar en l’ofrena.

 

Serà la primera diada amb la plaça renovada. Les millores de l’any passat van permetre recuperar l’aigua del fossat, restaurar el paviment amb sauló i enaltir el monument després de netejar-lo i envoltar-lo d’una zona enjardinada.

 

L’11 de setembre és una festa per reivindicar el nostre país, Catalunya, i recordar la figura del nostre heroi Josep Moragues, màrtir de la guerra de Successió, que mai no va renunciar a la lluita per la llibertat de Catalunya.

 

Un dia abans de la diada, l’alcalde Joan Ramon Veciana haurà recollit a Cardona la Flama de la Resistència que encendrà el peveter hilarienc. Ja fa quatre anys consecutius que l’alcalde assisteix a l’homenatge que la Vila Ducal ofereix als herois que fa més de tres-cents anys van defensar el Castell de Cardona. El general Moragues era un d’ells i la seva rebel·lia contra els opressors li va costar la vida.

Notícies