28—06—2020

Dia internacional de l’Orgull LGBTI

Amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI, que es celebra diumenge 28 de juny, l’Ajuntament de Sant Hilari volem reafirmar el compromís amb els drets de les persones LGBTI i la lluita contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

Dia internacional de l’Orgull LGBTI

L’Ajuntament de Sant Hilari s’adhereix al manifest que el govern de la Generalitat ha publicat sota el títol  “un pas endavant per la diversitat LGBTI” i que aposta per un país on es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. (veure manifest aquí)

 

 

Com cada any, l’Ajuntament penjarà la bandera LGBTI, el dia de l’Orgull, en el balcó d’algun equipament per visibilitzar la lluita de tots i totes pels drets d’aquest col·lectiu.

Al mateix temps, des de la regidoria de joventut, s’ha preparat un mural reivindicatiu que es pintarà durant la propera setmana  i que reclama la tolerància per la diversitat sexual i de gènere.

Paral·lelament es treballa per realitzar un taller de teatre de l’oprimit (teatre social) i per consolidar un grup de ciutadans i ciutadanes que vulguin treballar en la prevenció, en la pedagogia i en la visibilització de la manca de drets i la discriminació que encara avui pateix el col·lectiu LGBTI també a casa nostra.

 

A nivell comarcal disposem d’eines com el SAI (Servei d’Atenció Integral LGBTI) que treballa per eradicar l’homofòbia , la bifòbia i la transfòbia i impulsa polítiques publiques transversals.  Per exemple, aquest passat divendres dia 26 de juny s’ha fet la presentació de la Diagnosi i el Pla de polítiques LGBTI de la comarca de la Selva. La presentació ha anat a càrrec del Dr. José Antonio Langarita, professor i investigador de la Universitat de Girona i investigador principal i coordinador de diversos projectes europeus relacionats amb la diversitat afectivosexual i de gènere.  (Si vols recuperar aquesta presentació clica aquí)

 

Per últim l’Ajuntament de Sant Hilari està convençut que aquesta lluita ha d’anar més enllà dels actes de cada 28 de juny i vol reafirmar que el compromís de defensa dels drets i rebuig de la discriminació del col·lectiu s’han  de treballar cada dia.

 

Perquè el 28 de juny? Què són els aldarulls de Stonewall?

 

Els aldarulls de Stonewall van consistir en una sèrie de manifestacions espontànies i violentes contra una batuda policial que va tenir lloc a la matinada del 28 de juny de 1969, al bar conegut com a Stonewall Inn del barri novaiorquès de Greenwich Village. Freqüentment es citen aquests aldarulls com la primera ocasió, en la història dels Estats Units, en què la comunitat LGBT va lluitar contra un sistema que perseguia els homosexuals amb el beneplàcit del govern, i són generalment reconeguts com el catalitzador del moviment modern pro drets LGTB als Estats Units i a tot el món.

 

Documents adjunts

Notícies