08—03—2022

Crònica del Ple Extraordinari del 7 de març

S’aprova la modificació del pressupost municipal per sol·licitar un crèdit

Crònica del Ple Extraordinari del 7 de març

La celebració del Ple Extraordinari d’ahir tenia una finalitat clara: la modificació del pressupost municipal per poder sol·licitar un crèdit a causa d’una resolució que obliga a retornar uns diners.

 

Per un procés extern a l’Ajuntament de Sant Hilari, Xaloc va fer una inspecció a una empresa del poble i va determinar que aquesta havia d’augmentar la seva quota d’IAE.

 

Després que l’empresa hagi recorregut la decisió, el Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Catalunya (TEARC) ha dictaminat que el consistori ha de tornar una part dels diners percebuts entre 2011 i 2021.

 

El ple va començar amb l’exposició del resultat pressupostari del 2021 i, tot seguit, es va sotmetre a votació l’aprovació de la modificació del pressupost per poder tirar endavant el crèdit. Es va aprovar amb 11 vots a favor, del Partit Independent de les Guilleries (PIG) i d’ERC Sant Hilari, i 2 abstencions de Junts per Sant Hilari.

 

Finalment, un punt molt lligat amb l’anterior va ser la sol·licitud del crèdit, que va comptar amb 8 vots a favor del PIG, 3 abstencions d’ERC i, per part de Junts, hi va haver una abstenció i un vot en contra.

Notícies