07—10—2022

Crònica del ple del 6 d’octubre

Els punts més destacats són la continuitat del projecte Locals Buits, les subvencions per a esportistes locals i el sistema tributari del 2023

Crònica del ple del 6 d’octubre

El Ple Ordinari Municipal que es va celebrar ahir a les 8 del vespre va començar amb l’explicació d’alguns temes d’actualitat com Fira Guilleries o el projecte Places i Patis Oberts, que posa activitats de lleure gratuïtes a disposició de joves i infants. També es va fer una valoració de l’inici a l’escola bressol La Baldufa que cada vegada té més demanda i on caldrà ampliar una aula més l’any vinent.

 

Es van aprovar per unanimitat la renovació del conveni amb la Generalitat relatiu a la residència i centre de dia i les resolucions referents a la contractació de serveis energètics. S’instal·larà una caldera d’estella al CEIP Guilleries i es canviarà la de la zona esportiva per una d’estella també.

 

Un altre punt que va posar d’acord a tots els partits va ser la renovació del projecte Locals Buits per un any més. La finalitat és donar facilitats per tal que arrenquin noves activitats econòmiques al nucli antic de Sant Hilari.

 

La pròrroga de les bases per a les subvencions a esportistes locals es va aprovar amb sis vots a favor, tres en contra i dues abstencions. L’import s’incrementa a 3.000 euros i s’afegeix un nou criteri de valoració: haver fet podi en algun campionat de Catalunya, Espanya o Europa durant la temporada 2021-2022.

 

A continuació es va exposar el sistema tributari 2023, que suposa una pujada de l’IBI i de la taxa d’escombraries d’un 3% i per a la resta de taxes un 5%. Això representa la meitat de la puja interanual de l’IPC, que se situa en un 10%, i s’ha considerat que és un augment responsable per fer front a les despeses de l’Ajuntament i continuar oferint tots els serveis necessaris. Es va aprovar amb sis vots a favor i cinc en contra.

 

Finalment, el ple va acabar amb dues mocions. La petició d’una comissaria de Mossos d’Esquadra a La Selva interior es va aprovar amb vuits vots a favor i tres abstencions i la moció en defensa de les dones iranianes es va aprovar per unanimitat.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu recuperar el Ple.

Notícies