06—06—2024

Crònica del ple del 5 de juny

S’aprova definitivament el projecte de reforma de la residència de gent gran i en els pròxims mesos s’iniciaran les obres

Crònica del ple del 5 de juny

En el Ple Ordinari Municipal d’aquest dimecres 5 de juny es van aprovar la majoria dels temes per unanimitat. En destaca l’aprovació definitiva del projecte d’obres de reforma de la residència de gent gran i de l’adjudicació del contracte d’obres a Agloremats Girona, S.A. per un preu de 1.114.463,51 €. Un dels requisits és que el procés de rehabilitació de l’edifici, que començarà en els pròxims mesos, sigui molt controlat i no representi una gran alteració per als usuaris i usuàries del centre.

 

Relacionat amb la residència, es va acordar la compra de quatre participacions del grup SUMAR, S.L. a la Diputació de Girona. El que es pretén és que la veu dels municipis on SUMAR presta servei tingui més pes.

 

Es va aprovar el conveni de col·laboració entre la Fundació Sútia d’Art i l’Ajuntament de Sant Hilari amb la voluntat compartida d’explicar la història del poble i preservar el patrimoni local. Una acció conjunta que ja s’està preparant és una exposició de Francesc Planas Dòria, un pintor que a la dècada dels anys quaranta va visitar Sant Hilari, fet que va inspirar alguns dels seus quadres.

 

Un altre conveni aprovat ahir va ser amb el Consell Comarcal de la Selva per a impulsar accions del Programa de Desenvolupament Comunitari, especialment dirigides als joves. Un projecte exitós que va sorgir l’any passat d’aquesta col·laboració, i que va guanyar un Premi Especial durant la Gala Valors en Acció, és l’Sport Night Festival. Es tracta d’una iniciativa esportiva i festiva adreçada a joves entre 12 i 16 anys que es va celebrar a Sant Hilari el desembre passat.

 

Els tres partits van estar d’acord en aprovar un reglament regulador del nomenclàtor i del funcionament de la seva comissió per tal d’establir quins han de ser els criteris per atribuir els noms de les vies, edificis i altres espais públics de Sant Hilari.

 

Es va aprovar, de forma provisional, la modificació per al canvi d’usos a l’àrea de l’antic hotel Solterra. El concepte social i cooperatiu que es proposa és un espai d’habitatge compartit.

 

En el penúltim punt es va aprovar que els festius locals del 2025 siguin el 9 de juny i el 29 d’agost i l’únic punt que no es va aprovar per unanimitat va ser la modificació del pressupost, que va comptar amb 7 vots a favor del Partit Independent de les Guilleries i 6 vots en contra d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Hilari i Junts per Sant Hilari. El consistori ha aplicat aquesta modificació per fer front a diferents despeses: unes obres de pacificació del trànsit, l’aparcament de la zona esportiva, l’adquisició de les participacions de SUMAR i la supressió del transformador del Serrat.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu veure tot el Ple.

Notícies