31—03—2023

Crònica del ple del 30 de març

Es prorroguen les subvencions per a noves activitats econòmiques al nucli antic de Sant Hilari i s’aprova l’adhesió a la Xarxa d’Espais de la Memòria Democràtica de Catalunya

Crònica del ple del 30 de març

Ahir es va celebrar el ple ordinari i es van aprovar tots els punts per unanimitat després de donar compte d’alguns assumptes d’interès general com el projecte ‘Flors de casa’, la campanya de civisme ‘Sant Hilari + net’ o les activitats de Setmana Santa.

 

S’ha aprovat la tercera pròrroga de les bases per a les subvencions per implantar noves activitats econòmiques al nucli antic de Sant Hilari. Des que es va iniciar aquesta convocatòria d’ajuts, se n’han beneficiat catorze nous negocis.

 

També s’ha acordat l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm a la Xarxa d’Espais de la Memòria Democràtica de Catalunya, un projecte impulsat pel Memorial Democràtic del Departament de Justícia, Drets i Memòria.

 

Relacionat amb aquest punt, s’ha sol·licitat l’adhesió al projecte Stolpersteine, que en alemany significa “pedres per ensopegar”. Es tracta de col·locar un petit monument, en forma de llamborda, en record a les víctimes del nazisme i, així retre homenatge als tres hilariencs que van morir en un camp de concentració nazi: Àngel Artola Casals i els germans Narcís i Isidre Donadeu Buixalleu.

 

Per altra banda, s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Hilari i s’ha tractat l’aprovació definitiva de temes ja tractats en anteriors plens: el projecte de dotació i increment del domini públic municipal al passeig de la Font del Cirerer i el compte general 2022.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu recuperar el Ple.

Notícies