28—09—2023

Crònica del ple del 27 de setembre

S’aprova un increment de quatre places a la residència

Crònica del ple del 27 de setembre

El Ple Ordinari Municipal que es va celebrar ahir a les 8 del vespre va començar amb l’aprovació de l’acta anterior i l’explicació de diversos temes d’interès relacionats amb participació ciutadana, Fira Guilleries i el bus que connecta Sant Hilari i Girona.

 

En Participació Ciutadana es va exposar la posada en marxa dels Pressupostos Participatius 2023, amb la fase de propostes obertes fins el 30 de setembre. També es va parlar de l’enquesta de Festa Major que han respost 115 persones i de la qual se n’obté una valoració positiva i se n’han recollit suggeriments que es tindran en compte per a pròximes edicions.

 

Fira Guilleries tindrà lloc el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre i aquí es pot consultar tota la programació.

 

Un dels temes que més preocupa a la ciutadania és el transport públic de primera hora del matí cap a Girona. L’Ajuntament de Sant Hilari ha estat en contacte amb Teisa, amb l’Autoritat de Transport Metropolità de Girona (ATM) i amb els Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya per solucionar la falta de capacitat actual. La proposta del cap del Servei Territorial de Transports de Girona no s’ha pogut materialitzar, ja que Teisa no disposa a dia d’avui de prou autobusos ni xòfers. El consistori seguirà insistint perquè la solució arribi el més aviat possible.

 

A continuació, es va procedir a aprovar per unanimitat els següents acords:

 

  • Addenda al conveni amb el Consell Comarcal de la Selva per a la prestació de serveis socials bàsics i especialitzats i altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat.

 

  • Conveni específic entre el Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar de la Universitat de Girona, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i de l’Ajuntament de Sant Hilari per finançar la publicació del tercer número de la col·lecció “Guilleries – Aigua i territori”.

 

  • Increment de quatre places de la residència per al 2023.

 

  • Les festes locals del 2024 seran el 20 de maig (Dilluns de Pasqua de Pentecosta) i el 23 d’agost (divendres de Festa Major).

 

L’únic punt que no es va acordar per unanimitat va ser el sistema tributari 2024. Les ordenances fiscals, que es poden consultar a l’orde del dia adjunt al final de la publicació, es van aprovar per 7 vots a favor del PIG i 6 en contra d’ERC i Junts.

 

El ple va finalitzar amb la moció municipal compartida per tots tres partits de suport als encausats de l’Operació Judes i als represaliats de la societat civil independentista.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu recuperar el Ple.

Documents adjunts

Notícies