28—05—2021

Crònica del Ple del 27 de maig

L’Ajuntament treballa per oferir un servei funerari més econòmic

Crònica del Ple del 27 de maig

Durant el Ple Ordinari Municipal que es va celebrar ahir a les 8 del vespre es van aprovar la majoria d’acords per unanimitat. Un dels temes més destacats va ser l’aprovació del reglament del servei de cementiri, que pretén regular i ordenar l’ús d’aquest equipament municipal, i la taxa de manteniment.

 

Justament aquest mes ha finalitzat la concessió a Mémora i l’Ajuntament està treballant per abaratir els serveis funeraris a Sant Hilari i ahir es van debatre dos punts relacionats amb aquesta qüestió.

 

Per una banda, el reglament va tenir 8 vots a favor dels regidors de l’equip de govern i 5 abstencions dels regidors de l’oposició. Per l’altra, l’ordenança fiscal de la taxa va comptar amb 8 vots a favor del PIG, 2 abstencions de JuntsxCat i 3 en contra d’ERC.

 

Un altre acord va ser el compromís que prenen el Consorci de l’Espai Natural de Les Guilleries – Savassona i la Càtedra de l’Aigua (Universitat de Girona, Universitat de Vic i Ajuntament de Sant Hilari) de promoure i desenvolupar activitats de recerca i divulgació sobre el patrimoni natural de Les Guilleries.

 

Sobre els actes d’edificació i d’ús del sòl al municipi de Sant Hilari, s’ha aprovat un nou tipus de comunicació de llicència d’obres que agilitzarà el procés.

 

També es va decidir tirar endavant la pròrroga de cessió del terreny del Circuit de Motocròs d’Els Cortals i la renovació del jutge de pau titular i substitut.

 

Finalment, les tres formacions amb representació al ple van expressar la seva disconformitat amb el ramal previst de la MAT Selva. És una idea que ja s’ha fet saber de manera reiterada en diverses mocions i que recull el rebuig social i polític unànime a les línies de la MAT.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu veure tot el ple.

Notícies