28—07—2022

Crònica del ple del 27 de juliol

L’Ajuntament instal·larà dues calderes de biomassa i participa en un programa de reinserció laboral que contribuirà al manteniment d’espais

Crònica del ple del 27 de juliol

En el Ple Ordinari Municipal que es va celebrar ahir a les 9 del vespre es van aprovar tots els acords per unanimitat, excepte un dels punts que va comptar amb tres abstencions d’ERC Sant Hilari.

 

Un dels temes destacats és que s’obre una convocatòria de licitació que permetrà instal·lar dues calderes de biomassa en equipaments municipals: CEIP Guilleries i zona esportiva.

 

Es va aprovar el programa Treball i Formació que afavorirà la reinserció laboral i alhora permetrà millorar el manteniment d’espais. Gràcies a aquest projecte, hi haurà més personal dedicat a l’adequació de fonts, manteniment del cementiri i fent tasques de pintura.

 

També es va renovar el conveni amb SH Concept per a la cessió d’ús d’espais per fer-hi cursos de formació.

 

Pel que fa al conveni entre l’Ajuntament de Sant Hilari i l’Associació Guillacats, s’incrementa el pressupost que es destina a la creació i manteniment de colònies controlades de gats.

 

Es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Selva i els consistoris d’Arbúcies, Blanes i Sant Hilari per al finançament dels treballs d’elaboració del pla estratègic de l’economia social i solidària a la comarca. Primer es farà una radiografia d’empreses i entitats del sector i després s’estudiarà quines oportunitats hi ha i quins projectes es tiren endavant.

 

I ara Sant Hilari compta amb un Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM). El document aprovat ahir al ple està validat per Protecció Civil i inclou protocols d’actuació davant de riscos meteorològics i sísmics, riscos d’incendis, riscos per malalties infeccioses emergents o riscos químics de transport de mercaderies.

 

També en matèria de seguretat ciutadana, es va aprovar l’atorgament a favor de la Generalitat de Catalunya de la concessió de la finca destinada al parc de bombers voluntaris per un termini de cinquanta anys. La finalitat és tenir un servei de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments al municipi.

 

Finalment, es va tancar el ple amb dos acords més: sobre l’Acta de les operacions de Delimitació entre els termes municipals d’Osor i Sant Hilari i sobre el compte general del pressupost del 2021.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu recuperar el Ple.

Notícies