27—05—2022

Crònica del ple del 26 de maig

L’Ajuntament demana autorització a Educació per a ampliar el nombre de places de la Baldufa i així garantir l’escolarització de tothom que ho sol·liciti

Crònica del ple del 26 de maig

En el Ple Ordinari Municipal que es va celebrar ahir a les 9 del vespre es van aprovar tots els acords per unanimitat.

 

Una prioritat que es marca el consitori és garantir l’escolarització infantil de tothom que ho sol·liciti i és per això que l’Ajuntament ha demanat autorització al Departament d’Educació per a ampliar el nombre de places de la Baldufa, fet que comportarà també unes obres d’ampliació d’una aula.

 

També es va aprovar un conveni de delegació de competències amb el Consell Comarcal de la Selva per prevenir incendis forestals i un altre per prorrogar el desenvolupament de la Càtedra de l’Aigua impulsada per la Universitat de Girona, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Hilari.

 

Es va acordar la verificació del text de la modificació del Pla General relativa a la instal·lació d’ascensors en edificis existents i a l’exempció de reserva mínima d’aparcament en determinats supòsits.

 

Pel que fa a les festes locals pel 2023, s’ha proposat que siguin el 29 de maig (Dilluns de Pasqua de Pentecosta – Aplec de la Roca d’en Pla) i el 25 d’agost (Festa Major).

 

Finalment, es van fer tres mocions. La primera reclama el suport als guàrdies municipals perquè siguin reconeguts i regulats com el que són, policies locals de Catalunya. La segona rebutja l’espionatge polític i la tercera dona suport a la feina que fan els jutges de pau i insta el govern de l’Estat a no suprimir aquesta figura important per a la proximitat de la justícia al territori.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu recuperar el Ple.

Notícies