23—11—2023

Crònica del ple del 22 de novembre

L’Associació de Pares de Família de Sant Hilari dona dues finques a l’Ajuntament

Crònica del ple del 22 de novembre

Ahir es va celebrar l’últim ple ordinari municipal de l’any. Com a assumptes d’interès es van explicar els Pressupostos Participatius, en fase de votacions fins al 15 de desembre, i l’Espai Famílies, un projecte que s’ha treballat de forma transversal des de les regidories de Salut i d’Educació i que ofereix un servei gratuït al 3r pis del CAP perquè les famílies que tenen infants de 0 a 3 anys puguin compartir inquietuds i experiències.

 

També es van explicar les obres que s’estan fent i es faran al municipi en les pròximes setmanes i que parteixen del Pla de Seguretat Viària del 2008 i que busca millorar la seguretat i la pacificació del trànsit.

 

Per unanimitat es va aprovar el primer acord del ple, el conveni amb l’Associació del Via Crucis Vivent. L’Ajuntament de Sant Hilari augmenta l’import anual destinat al Via Crucis i dona tot el suport a l’associació que vetlla perquè aquest patrimoni cultural i històric perduri i evolucioni.

 

Un altre punt destacat que va posar d’acord tots tres partits va ser la donació de dos immobles a l’Ajuntament per part de l’Associació de Pares de Família de Sant Hilari. El Col·legi Sant Josep ha passat a la xarxa d’educació pública i amb la dissolució de l’associació, aquesta ha decidit altruistament donar dues finques del carrer Rectoria en benefici del poble, preferentment amb finalitats educatives però també socioculturals. Tres membres de l’Associació van dir unes paraules en un dels moments més emotius del ple i l’alcalde va agrair l’esforç de les famílies i el fet que aquesta donació ara sigui patrimoni del poble.

 

També per unanimitat es van aprovar el codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament i els convenis amb el Consell Comarcal de la Selva per a la prestació dels serveis d’orientació i intermediació laboral a través del Servei Integral d’Ocupació i per a la prestació dels serveis de dinamització empresarial.

 

Amb onze vots a favor del PIG i d’ERC Sant Hilari i dos vots en contra de Junts per Sant Hilari, es va acordar la delegació a favor del Consell Comarcal de La Selva de la gestió tributària i recaptatòria de la taxa per a la prestació dels serveis de manteniment i conservació del cementiri i, pel que fa a la modificació del pressupost 2023, es va aprovar amb set vots a favor del PIG, quatre abstencions d’ERC Sant Hilari i dos vots en contra de Junts per Sant Hilari.

 

Per últim, un regidor de cada partit va llegir un fragment del darrer punt i es va acordar la moció que rebutja l’extradició de Julian Assange i defensa la llibertat de premsa i d’expressió exigides en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

Al canal de Youtube de l’Ajuntament podeu recuperar tota la sessió plenària.

Notícies