23—02—2023

Crònica del ple del 22 de febrer

Els temes destacats són l’aprovació d’un pressupost que augmenta les inversions en millores per al poble i l’acord per un Pla de Ciutadania pioner a Catalunya

Crònica del ple del 22 de febrer

El ple va començar amb la presa de possessió del regidor Nil Malet Busquets (PIG) i amb el repàs d’alguns assumptes d’interès general: el cros de diumenge, la taula rodona en homenatge a Carmen Valero, la Jornada Guilleries que tindrà lloc avui i la dinamització del Centre Artesà de la Torneria.

 

El pressupost és el tema que va ocupar més temps durant la sessió. Amb 10 vots a favor i 3 abstencions es va aprovar el pressupost de la corporació 2023 que engloba millores de mobilitat i accessibilitat, l’ampliació de l’escola bressol la Baldufa, la remodelació del Centre Artesà, millores a la Font del Ferro, a la piscina i al camp de futbol municipal o la col·locació de calderes de biomassa en equipaments municipals, entre altres.

 

Relacionat amb aquest punt, n’hi havia dos més. La liquidació del pressupost de l’exercici 2022 i l’expedient de modificació del pressupost es van aprovar per unanimitat.

 

Un altre acord important aprovat per unanimitat és l’elaboració d’un Pla de Ciutadania conjuntament amb el Departament de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya. És una prova pilot al país que ha de ser referent a altres municipis de Catalunya.

 

També per unanimitat es va aprovar delegar la gestió del servei de menjador de La Baldufa al Consell Comarcal de la Selva, adherir-se al pacte de les alcaldies pel clima i l’energia sostenible, el pla d’acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC) de les Guilleries, l’aprovació definitiva de la compra d’un solar al passeig de la Font del Cirerer i l’estudi de descripció i valoració de llocs de treball de l’Ajuntament.

 

El ple va finalitzar amb tots els vots a favor d’una moció d’impuls al municipalisme per eliminar la desigualtat territorial pel que fa a finançament entre els municipis rurals i les grans ciutats.

Notícies