24—04—2024

Crònica de Sant Jordi 2024

Gran ambient festiu i cultural des de la plaça Gravalosa fins a la Sala Noble

Crònica de Sant Jordi 2024

Des del 2021, cada Sant Jordi ha comptat amb les decoracions d’una persona anònima en diferents racons del poble i enguany hem tingut el poble engalanat amb roses fetes a mà des del cap de setmana. Es tracta d’una iniciativa d’una persona anònima que es du a terme amb l’ajut de persones voluntàries que s’encarreguen de col·locar-ho tot.

 

La plaça Gravalosa va ser el punt de màxima activitat aquest Sant Jordi. La venda de llibres i roses va conviure durant el matí amb “Estenem poesia”, una activitat escolar organitzada per Òmnium la Selva Interior que va omplir la plaça de fulls de paper amb poesies.

 

A la tarda una desena d’autors i autores locals van firmar els seus llibres enmig de la plaça i van compartir una bona estona amenitzada per la música d’alumnes de l’Aula de Música de Sant Hilari, els Petits Cantaires i el duet Traç.

 

A la Sala Noble, la coral de Can Blat, Càritas i en Met i en Fut van celebrar una festa de Sant Jordi amb música, poesia, regals i bon humor.

 

Per altra banda, amb motiu de la diada, s’han col·locat més passallibres al poble. Ara n’hi ha també a l’Escola Guilleries, a l’Institut Escola Cent Fonts i a l’Institut Anton Busquets i Punset. Des de la regidoria de Cultura s’impulsa aquesta iniciativa per fomentar la lectura i l’intercanvi gratuït de llibres a prop dels centres educatius.

Notícies