04—10—2020

Coneixes els beneficis de fer un bon ús de la Deixalleria?

Saps quins residus hi pots portar?

Què és un residu especial i quins residus són valoritzables?

El bon ús d’aquesta instal·lació ens beneficia a tots!

Coneixes els beneficis de fer un bon ús de la Deixalleria?

La deixalleria municipal de Sant Hilari Sacalm és una instal·lació oberta a tota la ciutadania, on els usuaris poden dipositar, de forma selectiva, els diferents tipus de residus municipals que no es recullen amb el porta a porta o que, pel seu volum, és més còmode portar-los a aquesta instal·lació.

 

QUINS RESIDUS HI PUC PORTAR?

 

Residus especials (contenen en la seva composició alguna substància que presenta algun risc per a la salut humana i/o el medi ambient):

Pneumàtics, bombetes, fluorescents, bateries i piles, dissolvents, pintures i estris de pintar, vernissos, radiografies, cartutxos d’impressores (tòners i tintes), frigorífics, etc. 

 

Residus valoritzables (aquells que poden tornar a ser reutilitzats total o parcialment):

Olis usats, vidre pla (finestra), miralls, ferralla i metalls, plàstics que no siguin envasos, fustes, tèxtil, electrodomèstics, runes i restes de la construcció d’obres menors, restes de poda i jardineria, voluminosos (mobles i trastos), material elèctric i aparells electrònics, etc.

 

QUINS BENEFICIS TINC?

 

  • Valorització dels residus. Contribueixes a reaprofitar els recursos i a reduir la demanda de recursos naturals.
  • Gratuïtat. Es tracta d’un servei gratuït que l’únic que requereix és disposar de la targeta que identifica el teu domicili. Si el teu habitatge no disposa d’aquesta targeta, truca al 639 152 443 – Educadora ambiental. 
  • Descompte en la taxa d’escombraries. La utilització correcta de la deixalleria t’ofereix la possibilitat d’obtenir una bonificació de fins el 15% en la taxa d’escombraries municipal. No t’oblidis de la targeta quan hi vagis!

Consulta l’ordenança aquí (article 6).

 

A més, recorda que TENS AL TEU ABAST:

 

  • El servei de recollida de voluminosos (mobles i trastos vells) i restes de poda a domicili. Recollides el primer i tercer dissabte de cada mes de forma gratuïta, prèvia trucada per concertar el dia al 937 653 151 de 9 h a 18 h.
  • Els punts SIGRE a les farmàcies per a la recollida dels medicaments caducats o que ja no utilitzis.

 

 

Atenció, TINGUES EN COMPTE que:

 

  • Les accions incíviques, l’abandó de bosses d’escombraries i els abocaments incontrolats de residus a la via pública i al medi natural poden comportar sancions de fins a 3.000 €.
  • L’Àrea d’Aportació d’Emergències NO fa la funció de deixalleria. Només pot ésser utilitzada pels habitants que no disposen del servei de recollida porta a porta (habitatges disseminats) o per necessitats puntuals de la ciutadania.

 

Amb la recollida porta a porta i la deixalleria aconseguim que tots els residus municipals puguin ser recollits i gestionats de forma correcta. Utilitza aquests serveis, tots hi guanyem!

 

HORARI:

Dilluns de 15 h a 18 h (MATÍ TANCAT)
Dimarts a divendres 9 h a 13 h i de 15 h a 18 h
Dissabte 9 h a 13 h i 15 h a 19 h
Diumenge 16 h a 19 h

Notícies