07—01—2021

Comença la vacunació contra la Covid-19 a la Residència de Gent Gran de Sant Hilari

Aquest divendres dia 8 de gener s’inicia la vacunació contra la Covid-19 a la Residència de Gent Gran de Sant Hilari.

Comença la vacunació contra la Covid-19 a la Residència de Gent Gran de Sant Hilari

Durant el matí d’aquest divendres dia 8 de gener es realitzarà la vacunació contra la Covid-19 de bona part dels residents i personal sanitari de la Residència de Gent Gran de Sant Hilari, tal i com ha comunicat el Departament de Salut de la Generalitat.

 

Un equip d’infermeria es desplaçarà fins la residència per posar la primera dosi de la vacuna que ha de  permetre protegir un col·lectiu vulnerable com és el cas de les persones grans que viuen en centres residencials i contribuir a aturar la pandèmia d’aquesta malaltia, que ha trasbalsat tot el planeta en el darrer any.

 

La vacuna és la que procedeix de la farmacèutica Pfizer i d’aquí a tres setmanes s’administrarà una segona dosi. La immunitat s’assolirà d’aquí a 4 setmanes (just una setmana després de la segona dosi).

 

L’administració d’aquesta vacuna és totalment voluntària tan per a residents com per a professionals sanitaris. Abans, els professionals del CAP es van oferir una xerrada, en format telemàtic, en la que hi van poder assistir tant els treballadors com els familiars dels residents, per explicar el funcionament d’aquest tipus de vacunes i donar la oportunitat de poder resoldre aquells dubtes que giren entorn a la vacunació contra la Covid-19

 

Cal destacar que es tracta d’una vacuna extremadament segura i efectiva: el seu nivell de protecció en front del coronavirus és del 94-95%, més del doble que la de la grip (40%). La immunització però, no és totalment efectiva fins uns dies després d’administrar-se la segona dosi, fet pel qual cal seguir extremant les mesures de prevenció.

 

La vacunació de la gent gran i dels professionals que els atenen és cabdal per protegir els residents davant el coronavirus i permet reduir el risc de contagi, perquè és més fàcil acotar els casos existents i tallar la cadena de transmissió.

Notícies