29—01—2021

Celebració del primer Ple de l’any

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat permetrà que Sant Hilari tingui un Parc de Bombers adequat

Celebració del primer Ple de l’any

El Ple Ordinari Municipal celebrat ahir a les 8 del vespre va reunir els tretze regidors per tractar sis propostes d’acord. Es van exposar els temes en una sessió presencial, però sense públic a causa de la situació de pandèmia.

 

El primer punt aprovat va ser el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Interior de la Generalitat per a la cessió gratuïta d’ús, reforma i ampliació del Parc de Bombers. Això implica que les despeses d’adequació, de manteniment i de consums vagin a càrrec de la Generalitat mentre la nau s’utilitzi com a parc de bombers voluntari.

 

Seguidament, es va acordar la finalització de l’expropiació forçosa del 2008 per construir un mur al camp de futbol municipal.

 

El moviment de la ciutadania va propiciar que els tres partits de govern decidissin aprovar la moció de compromís amb la via unilateral per aconseguir la independència i amb la voluntat de fer complir el mandat de l’1 d’octubre. En aquesta mateixa línia, es va aprovar la moció en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre.

 

La moció d’ERC per a la creació d’un cos de Policia Local a Sant Hilari, sol·licitant una consulta popular, va ser l’única proposta que no va prosperar amb tres vots a favor, vuit en contra i dues abstencions.

 

Finalment, es va aprovar un acord d’última hora per adherir-se al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia Sostenible. L’equip de govern manté el seu compromís ferm d’aconseguir els objectius de reducció de les emissions de C02 marcat per la Unió Europea.

 

Si algú té interès en veure la sessió, la trobarà al canal de Youtube de l’Ajuntament.

Notícies