04—01—2023

Campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus reduïts

Les persones interessades poden adreçar-se a l’Ajuntament, omplir un formulari o escriure a mediambient@santhilari.cat

Campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus reduïts

Durant el primer trimestre de l’any, en col·laboració amb la Clínica Veterinària l’Eriçó Blau, s’impulsa una campanya per fomentar la identificació i l’esterilització de gossos i gats a preus reduïts.

 

La normativa obliga a les persones propietàries d’animals de companyia a identificar-los mitjançant microxip i censar-los a l’Ajuntament (sense cost). Aquest tràmit permet que l’animal pugui ser recuperat en cas de pèrdua o robatori.

 

L’esterilització és la forma més efectiva d’evitar la superpoblació i l’abandonament com a conseqüència de naixements no desitjats. A més, es redueixen els trastorns de conducta, l’ansietat que pateixen en els períodes de zel i els problemes d’infeccions de l’aparell reproductor.

 

Cal tenir en compte que l’abandó o no atenció d’un animal domèstic és una irresponsabilitat sancionable d’acord amb la normativa vigent (Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’abril de la Llei de protecció dels animals).

 

Les persones interessades a adherir-se a la campanya poden adreçar-se a l’Ajuntament, omplir el formulari bit.ly/3HYQ46m o escriure al correu mediambient@santhilari.cat.

Notícies